P-40N Warhawk 1/72 - stavba modelu

   To, že připravujeme modely P-40 Warhawk v měřítku 1/72 je všeobecně známo. Z několika forem budeme produkovat všechny sériové verze od P-40E až po P-40N. Nyní jsme odsouhlasili finální provedení výlisků. První krabičky se objeví v prodeji pravděpodobně v listopadu tohoto roku.
   Základní výlisek obsahuje univerzální díly křídla a trupy verze P-40E. Trupy se dají zavřít (nepřehlédněte čepy na rámečcích) a pro další verze se budou lisovat křídla bez trupů. Rámeček drobných dílů je univerzální pro všechny verze. Trupy dalších verzí se lisují ze samostatné formy, stejně jako čiré díly. Ty budeme ještě leštit. Proto jsem je nefotil.
   Aby jste si udělali představu, jak je tento model zpracován, rozhodl jsem se postavit verzi P-40N. Stavba se bude objevovat v pravidelně nepravidelném seriálu zde na blogu. Zatím jsem toho moc nestihl, ale začal jsem včera večer v půl desáté.
A. R.





součástí křídla je podlaha kabiny, jako u skutečného P-40



světlomet má z vnitřní strany zahloubení evokující žárovku, koncový oblouk se bude muset tmelit


díly interieru je třeba nastříkat z obou stran, z vnějšku mají totiž pro P-40 charakteristickou kolejnici pro odsunovací překryt kabiny

rám sedačky musím ještě začistit a dobarvit detaily interieru

Komentáře