Special Hobby ✈ novinky září 2015

*|MC:SUBJECT|*
Special Hobby Newsletter 9/2015
View this email in your browser
V zářijovém newsletteru jsme si pro Vás připravili:

Special Hobby plastikové modely

SH72322 Folland Gnat F Mk.I  British Single Seaters 1/72
Britská lehká proudová stíhačka Folland Gnat byla testována RAF, ale do její výzbroje byla zařazena jen dvoumístná cvičná verze Gnat T.1. Ale testování stíhací verze bylo poměrné dlouhé a testované Gnaty vystřídaly několik zbarvení. Ty nejatraktivnější Vám nabídnou obtisky    velmi detailního modelu lisovaného z ocelových forem. V obtiscích model nabízí i fiktivní filmovou verzi Oscar EW-5894 Phallus. Model samotný má díly rozdělené do tří rámečků plastových dílů, a obsahuje rámeček čirých dílů a odlitky antén a nasavače.
SH72145 Letov Š.328 (I./II. série) “Czechoslovak AF” 1/72
Výlisky modelu (trup s kovovým potahem hřbetu trupu, první varianta křídel) jsou doplněny obtisky vytištěnými u firmy Cartograf. Společně s plnobarevným návodem nabízí čtyři československé stroje, z toho jeden ve třech variantách zbarvení. Tento stroj nese dedikační nápis. Všechny stroje jsou ozdobeny znaky příslušného leteckého pluku, v rámci kterého létaly. Jeden ze strojů má ocasní plochy natřené bílou barvou (označení strany pŕi vojenském cvičení), další stroj nese na motorovém krytu kresbu kocoura Felixe, neoficiální znak letky
SH72326 Letov Š.328 (III. série and later) “Slovak AF in WWII 1/72
Výlisky modelu mají s modelem SH72145 společné jen drobné a čiré díly (trup s plátěným potahem hřbetu, druhá varianta křídel) jsou doplněny obtisky vytištěnými take u italského Cartografu. Společně s plnobarevným návodem nabízí obtisky tři slovenské stroje. Dva stroje nesou pozdější typ slovenských znaků a kromě označení i žluté doplňky. Oba stroje bojovaly na východní frontě. Třetí stroj nese původní slovenské znaky. Ty jsou doplněné i německým označením. Stroj se totiž účastnil útoku na Polsko a označení kříži mělo ochránit slovenské stroje před přátelskou palbou letounů Luftwaffe nebo protiletadlovců Wehrmachtu.
SH48139 SG 38 Schulgleiter / ŠK-38 Komár Czechoslovakia, Poland and East Germany 1/48
Po modelu tohoto kluzáku v měřítku 1/72 jsme tento kluzák vyrobili i v měřítku 1/48. Čtvrtkový model je ještě mnohem detailnější. Také je lisovaný z ocelové formy. Je možné postavit kluzák bez gondoly i s gondolou. Obtisky umožňují stavbu tři československých strojů a jednoho polského a východoněmeckého stroje.
SH48141 SG 38 Schulgleiter German and Slovak Service  1/48
Stejné výlisky najdete i v druhé krabičce. Ta nabízí ale obtisky největšího uživatele, nacistického Německa.  Aby to nebylo fádní, přidali jsme do obtisků tři stroje Slovenské (jeden z nich lze postavit i v poválečné podobě). 
SH48171 L-39 Albatros “NATO Trainer” 1/48
Československý proudový letoun L-39 Albatros byl standardním cvičným letounem Varšavské smlouvy a exportován byl do mnoha států třetího světa. Po rozpadu Sovětského Svazu a východního bloku je ale L-39 stále používán, paradoxně i v nových členských státech NATO. Avionika strojů používaných v České a Slovenské republice byla modernizována. Modernizované stroje jsou označeny L-39CN.  
Model SH48171 obsahuje tři rámečky plastových dílů, vacuformové kabiny, PUR díly a lepty. Obtisky nabízí jeden český L-39CN, jeden slovenský L-39CN a velmi pestře zbarvený estonský stroj.
SH72324 P-47M Thunderbolt 1/72
V limitované sérii jsme připravili model poslední verze Thunderboltu používané na evropském bojišti 56FG. Výlisky z produkce firmy Academy jsme doplnili novým rámečkem plastových dílů. Ten obsahuje nové díly interieru, nový karter motoru a dvé variant hřbetního kýlu. Model dále obsahuje nové detailní resinová kola, resinové velkoobjemové přídavné nádrže a lepty brzdích štítů. Obtisky nabízí pět atraktivních strojů od všech tří squadron 56. FG.

Připravujeme:

CMK Resinové sety
Pro nový model britského cvičného letounu firmy Airfix jsme připravili několik detailních resinových setů. Detailní sada podvozkových šachet je jedním z nich. Je podstatně detailnější než původní šachty modelu a obsahuje i zcela nové kryty podvozku.
PŘÍSLUŠNOST:  UK, poválečné
Detailní odlévaná sada otevřených brzdících štítů pro nový model firmy Revell.
PŘÍSLUŠNOST:  Německo, UK,  Itálie, současnost
Sada obsahuje 6ks detailních odlitků britských leteckých kulometů Browning. 303 Mk.II v pevné verzi. Kulomety vznikly 3D modelací a tiskem.
PŘÍSLUŠNOST:  UK, WWII
B35 097 Škoda PA-II „Turtle“ – 1/35 Decal sheet 
Obtisky pro osm různých československých vozidel Škoda PA-II Želva jsou určeny pro nový vstřikovaný model firmy Tacom.
Pro nové modely plovákových letounů IMAM (Romeo) Ro.43 a Ro.44 Special Hobby jsme připravili odlévaný manipulační vozík. Ten je samozřejmě možné použít nejen pro modely Ro.43 a Ro.44, ale i pro modely jiných italských plovákových letadel. Vozík je tvořen odlitkem základního rámu, kol a výztuh.
Druhou sadou pro nový model britského cvičného letounu firmy Airfix je sada nových ovládacích ploch (vztlakové klapky, křidélka, směrové kormidlo, stabilizátory VOP, výšková kormidla).
PŘÍSLUŠNOST:  UK, poválečné
Detailní odlévaná sada cockpitu pro nový model firmy Revell, obsahuje zcela novou vanu cockpitu, sedačky, přístrojové desky, kniply, boční pulty a novou podlahu přední podvozkové šachty. Sada obsahuje barevný fotolept.
PŘÍSLUŠNOST:  Německo, UK,  Itálie, současnost
Sada obsahuje 8ks italských 25kg leteckých bomb používaných italským letectvem během 2. sv. války.
PŘÍSLUŠNOST:  Italian, WWII
Sada obsahuje tři figury německých vojáků z období 2. sv.války obsluhující odpalovací rampu rakety A4/V2.
PŘÍSLUŠNOST:  Německo, WWII
Sada obsahuje figuru poručíka dělostřelectva rakousko-uherské armády z období 1. sv. války.
PŘÍSLUŠNOST:  Austro-Hungary, WWI
Share
Tweet
Forward
+1
Read Later

Komentáře