Newsletter - srpen 2016

newsletter 8-16 cz blog
Červenec probíhal ve znamení červencových novinek SH72337 A-20B/C Boston with UTK-1 Turret 1/72 a reedice SH48117 CAC CA-13 Boomerang 1/48. Stálý zájem a objednávky jste směřovali i na modely SH72291  Mirage F.1B 1/72 a SH32052 Tempest Mk.V 1/32. Vzhledem k zájmu o Mirage F.1B jsme připravili další sérii a můžete tento model stále objednávat.

Dále jsou po nějaké době opět skladem modely SH32042A106 a SH72103.

Zde máte naopak seznam modelů, které jsou již vyprodané a které, prosíme, již neobjednávejte:

SH32056, SH32043, SH48013, SH48020, SH48029, SH48104, SH48105, SH48122, SH72078, SH72169, SH72218, SH72253, SH72271, SH72282, SH72296, SH48136, SH72323, SH72294, SH48136
 
SPECIAL HOBBY PLASTIKOVÉ MODELY
V červnu jsme dali do prodeje model Tempestu Mk. V 1/32. Tempest je považován za jednu z nejlepších stíhaček druhé světové války. O pomyslnou palmu vítězství s ním soupeří stíhačka naprosto odlišné koncepce. Proti robustnosti, síle motoru i výzbroje Tempestu stojí o pět tun lehčí, velmi obratný sovětský Yak-3. Stroj, který je možno prohlásit minimálně za nejlepší stíhačku východní fronty. Proslavili je nejen sovětští stíhači, ale i pluk Normandie-Niemen. Francouzská jednotka na východní frontě od roku 1944 bojovala právě na Yacích-3 a také se na nich slavně vrátila domů a používala je i po válce. O úspěšnosti francouzských pilotů mluví jejich skóre, většinou kreslené v podobě sestřelů za kabinami jejich strojů.
 
V obtiscích nového modelu v provedení Hi-Tech najdete pět strojů Normandie-Niemen ozdobených blesky. Hned čtyři z nich patřily esům jednotky, včetně nejlepšího z nich Lt. Marcela Alberta. Model se skládá ze tří rámečků dílů z šedého plastu a jednoho rámečku čirých dílů. To co mu dává označení Hi-Tech jsou přidané alternativní díly. Jde o detailní resinové odlitky výfuků, hlavních kol i kola ostruhy, natahování zbraní, radiostanice a ústí kulometných hlavní. V modelu nechybí ani stříkací masky a detailní lepty (pásy a drobné detaily do interiéru).
Bücker Bü 181 Bestmann byl vybrán v roce 1939 jako standardní cvičný letoun Luftwaffe. Jako cvičný sloužil celou válku a na jejím konci se dočkal i bojového nasazení jako rušivý bombardér nebo protitankový letoun. Díky tomu a také švédské a poválečné československé a egyptské výrobě dosáhl značného rozšíření a věhlasu. Většina Bückerů létala hluboko do padesátých let a některé létají jako veteráni dodnes.
 
Zcela nový model (MPM mělo tento model kdysi v nabídce, ale nemá s tímto nic společného) má díly rozdělené do tří rámečků z šedého plastu a jednoho rámečku čirých dílů. Doplňuje ji resinový odlitek motoru a lepty obsahující díly pro interier i exterier modelu. Obtisky vytištěné italským cartografem nabízí dva cvičné stroje Luftwaffe a jeden velmi pestrý švýcarský stroj.
Pfalz Flugzeugwerke GmbH byla založena v roce 1913 ve Speyeru v tehdejším Bavorském království Alfred Eversbuschem, jeho bratrem Ernstem a dalšími investory.  Nová továrna zahájila licenční výrobu dvouplošníků Otto, ale hlavně zakoupila těsně před válkou licenci na výrobu typů Morane Saulnier typ L (dvoumístný hornoplošník typu parasol) a typ H (jednomístný střednoplošník). Ten byl označen jako Pfalz E. I. Poháněl ho motor Oberursel U0 o výkonu 80 koní. Přednostně byl dodáván bavorským jednotkám. Před vyzbrojením kulomety se Pfalzy E. I užívány jako rychlé průzkumné stroje. Po vybavení Pfalzů E. I kulomety se synchronizačním zařízením se z nich staly, společně s Fokkery E. I, první opravdové stíhačky německého letectva. Montován byl kulomet LMG 08/15 na pravou stranu přídě. Používaly se hlavně jako doprovodné stíhací stroje k ochraně průzkumných letounů, jak na východní, tak západní frontě. Několik strojů bylo nasazeno i v Palestině. Nejvíce strojů bylo na frontě v dubnu 1916. Po tomto datu jejich počty na frontě klesaly. Jednak je nahrazovaly výkonnější Pfalzy verze E. II a hlavně také další varianty úspěšnější varianty Fokkerů E. II a E.III.

Před několika lety přišla s modelem Pfalz E. I firma Gavia. Model byl velmi pěkný a brzy byl vyprodán. Díky dohodě s touto firmou Vám nyní můžeme tento model nabídnout v našem přebalu.

Dva rámečky výlisků jsou doplněny planžetou leptů a filmovou fólií. Obtisky nabízí tři stroje, jeden z nich ozdobený tzv. velkým erbem Bavorského království.
Britský torpédový a bombardovací letoun Barracuda jsme již kdysi vyráběli. Tehdy to byl model typu short run. Nyní vám nabízíme něco zcela jiného a nového. Ze tří kovových forem lisujeme detailní díly pro nový model Barracudy ze šedého plastu, doplňuje je samozřejmě rámeček čirých dílů. Obtisky nabízí dva stroje, nasazené v Atlantiku., jeden ozdobený nose artem. Barracudu lze vyzbrojit pod trupem zavěšeným torpédem nebo 1600 lb bombou. Model obsahuje i křídelní závěsníky.
 
Barracuda, stroj hornoplošné koncepce s rozměrnými Youngmanovými  klapkami za křídlem, lomeným zatahovacím podvozkem byl schopen torpédových útoků, horizontálního i střemhlavého bombardování (do max. úhlu 70°) a dálkového průzkumu. Byl vybaven radarem ASV IIN.  Ač byla Barracuda stavěna primárně jako torpédový bombardér, útoků s torpédy bylo provedeno jen několik v norských vodách. Barracudy byly užívány hlavně jako střemhlavé bombardéry. Zúčastnily se vylodění v Itálii, několika útoků na Tirpitz (část s původně americkými bombami AP o váze 1600 liber) a do konce války v Evropě útočily z pozemních základen i letadlových lodí na německou námořní dopravu v norských vodách a vykonávaly protiponorkové akce.
PŘIPRAVUJEME
Sada obsahuje části náběžné hrany křídla s detailně provedenými hlavněmi kanonů Hispano Mk.V. Sada je připravená pro nový model britského stíhačky Tempest z období 2. sv. války od Special Hobby.

PŘÍSLUŠNOST: UK/ WW II
Sada otevřených brzdících štítů pro všechny verze britského proudového stíhače BAC Lightning. Detailně odlité brzdící štíty včetně jejich schránek a ovládacích táhel jsou určeny pro model firmy Airfix a přebal firmy Eduard.

PŘÍSLUŠNOST: UK/ moderní
Detailní odlitky přední podvozkové šachty pro všechny verze britského proudového stíhače BAC Lightning. Kromě šachty sada obsahuje i detailní kryty podvozkové šachty. Sada je určena pro model firmy Airfix a přebal firmy Eduard.

PŘÍSLUŠNOST: UK/ moderní
Sada detailních nových hlavních šachet podvozku. Detailní odlitky nabízí i nové kryty podvozku. Sada je určena pro model firmy Airfix a přebal firmy Eduard.

PŘÍSLUŠNOST: UK/ moderní
Detailní odlitky ovládacích ploch (křidélka, vztlakové klapky a směrovka) pro model firmy Airfix a přebal firmy Eduard. Všechny plochy je možné nalepit ve vychýlené poloze.

PŘÍSLUŠNOST: UK/ moderní
Detailní sada odlitků kompletně nového interiéru pro verze F1/F1A stíhačky BAC Lightning. V sadě najdete zcela novou vanu a bočnice kokpitu, vystřelovací sedačku, knipl a detailně odlité přístrojové desky. Budíky přístrojů jsou natištěné na filmu. Přístrojové desky postihují rozdíly jednotlivých verzí. Sada je určena pro model firmy Airfix a přebal firmy Eduard.

PŘÍSLUŠNOST: UK/ moderní
Detailní sada umožňující otevřít revizní otvor na hřbetě trupu a zabudovat do trupu odlitek motoru R&R Avon. Odlévané díly obsahují kromě motoru i přepážky a příslušný kryt. Sada je určena pro model firmy Airfix a přebal firmy Eduard.

PŘÍSLUŠNOST: UK/ moderní
Fotografie detailů výlisků
Detailní odlitky ovládacích ploch (křidélka, vztlakové klapky a směrovka) pro modely verzí BAC Lightning s pozdější hranatou svislou ocasní plochy firmy Airfix a přebalu firmy Eduard. Všechny plochy je možné nalepit ve vychýlené poloze.

PŘÍSLUŠNOST: UK/ moderní
Detailní sada odlitků kompletně nového interiéru pro verze F2/F2A/F3/F6 stíhačky BAC Lightning. V sadě najdete zcela novou vanu a bočnice kokpitu, vystřelovací sedačku, knipl a detailně odlité přístrojové desky. Budíky přístrojů jsou natištěné na filmu. Přístrojové desky postihují rozdíly jednotlivých verzí. Sada je určena pro model firmy Airfix a přebal firmy Eduard.

PŘÍSLUŠNOST: UK/ moderní

Komentáře