Special Hobby Newsletter - Říjen 2016

cz news blog
Pro měsíc říjen máme pro Vás jednu špatnou a jednu dobrou zprávu. Tou špatnou zprávou je, že model SH32052 Tempest Mk.V “Hi-Tech” je definitivně vyprodaný. Dobrou zprávou je, že vzhledem k stále rostoucímu zájmu a vysokému počtu objednávek na vyprodaný model SH72289 Mirage F.1CE/CH vracíme tento model v omezeném počtu do naší nabídky. Takže doporučujeme včasné objednání. Ale i zájemci o Tempest nemusí smutnit. V nabídce je nyní model SH32049 Tempest Mk.V v základní verzi – a k němu samostatně prodávaná široká škála CMK resinových setů. Také doufáme, že další dobrou zprávou bude zařazení dalšího ex modelu Classic Airframes do naší nabídky a že Vás zaujmou i další naše modely.
SPECIAL HOBBY PLASTIKOVÉ MODELY
 Italské dvouplošníky Fiat CR.32 Freccia představovaly špičku mezi stíhacími dvouplošníky první poloviny třicátých let minulého století. Vzhledem ke svým kvalitám se dostaly do výzbroje států na čtyřech světadílech. I přes to, že ještě před vypuknutím druhé světové války byly Fiaty CR.32 zastaralé, sloužily v první linii ještě v roce 1942. Před tím se ale stihly proslavit ve španělské občanské válce. Tam byly nasazeny Fiaty CR.32 vybavené jednotky italských “dobrovolníků” i jednotky španělských nacionalistů. Ve Španělsku prožily Fiat svou hvězdnou hodinu, byly zde vyráběny i licenčně a Španělé je pojmenovali Chirri. Prvního bojového nasazení se ale Fiaty CR.32 dočkaly v daleké Číně, která zakoupila první sérii. Zakoupily je i jihoamerické státy Paruguay a Venezuela, v Evropě Rakousko (po anšlusu se tak dostaly do služby Luftwaffe) a Maďarsko. Italské Freccie sloužily v domovské Itálii, na Balkáně i v Africe. Tam sloužily CR.32 jako bitevní, vybavené zvětšeným chladičem a závěsníky bomb.
 
Model Fiatu CR.32 (ex Classic Airframes) se sestává ze dvou rámečků šedého plastu, detailních resinových odlitků a dvou planžet leptaných dílů (barvené a nebarvené). Obtisky a návod nabízí výběr ze dvou italských strojů, jeden létal v Řecku, druhý, bitevní, v Africe. Dalšími možnostmi jsou maďarský stroj, účastnící se tzv. Malé války (konfliktu mezi Maďarskem a Slovenskem v březnu 1939) a stroj čtvrtého nejlepšího nacionalistického španělského stíhače Angela Salase Larrazábala.
Jeden z nejrozšířenějších vrtulníků světa MD 500E Vám nabízíme v modelu, který jsme převzali po zaniklé firmě Profiline. Výlisky této firmy jsou doplněny obtisky pro stroj Japan Air Self-Defense Force, Finského letectva a letectva Chile.
Bücker Bü 181 navázal konstrukčně na úspěšné sportovní a cvičné dvouplošné Bücker Bü 131 a Bü 133. Na rozdíl od nich byl ale Bü 181 dolnoplošník s pevným podvozkem a zakrytou kabinou. Konstrukce křídla a ocasních ploch byla dřevěná, částečně potažená překližkou, zbylé části plátnem. Přední část trupu byla tvořena trubkovou konstrukcí s plátěným potahem a zadní dřevěnou skořepinou s překližovým potahem. Dvoučlenná osádka seděla vedle sebe. Prototyp s označením D-ERBV zalétal v únoru 1939 Arthur Benitz. Vlastnosti  nového stroje byly vynikající a důkladných testech Říšskeého ministerstva letectví byl Bü 181 vybrán jako standardní cvičný letoun Luftwaffe. Dostal oficiální pojmenování Bestmann. Sériová výroba Bü 181 byla zahájena v roce 1940 a vyráběny byla verze B a C, lišící se variantami motoru Hirt HM 500 A a B. Vzhledem k potřebě cvičných letounů se během války Bü 181 vyráběly v továrně Bücker v Rangsdorfu, ale i v holandské továrně Fokker a ve Zlíně v tehdejším Protektorátu Böhmen und Mähren. Ve Zlíně pokračovala výroba i po válce pro československé letectvo i civilní sektor v několika verzích s různými typy motorů. V Československu byly tyto letouny s původními motory označovány v civilní službě jako Zlín Z-181 a ve vojenské jako C-6. Sloužily do konce padesátých let. 
   Výlisky, lepty a PUR díly jsou shodné s modelem SH48181, obtisky nabízí civilní Zlín Z-181 s imatrikulací OK-ZZE, na kterém létala slavná pilotka a akrobatka Božena Krajčová (v roce 1949 emigrovala před komunisty do Austrálie) a vojenský stroj C-6 s označením UA-46 z leteckého učiliště v Prostějově.
Mirage F.1 vděčí za svůj vznik soukromé iniciativě firmy Dassault. Armée de l Air objednalo stavbu dvou prototypů označených Mirage F.2 a F.3 s motory JTF10. Dassault ale postavil na své náklady ještě jeden prototyp s menšími rozměry a motorem Atar 9K. Tento prototyp, jenž vzlétl poprvé 23. prosince 1966 byl vybrán a sériové stroje byly zavedeny do výzbroje Armée de l´Air jako jednomístné stíhačky  Mirage F.1C a dvoumístné cvičné stíhačky Mirage F.1B. V průběhu služby byla část strojů Mirage F.1 modifikována montáží tankovacího nástavce na verzi Mirage F.1C-200. Francouzské letectvo také používalo dvě průzkumné verze, Mirage F. 1CR a z Mirage F.1-200 přestavované Mirage F.1CT. Armée de l´Air dostalo celkem 246 kusů všech verzí Mirage F.1. Mirage F.1 se stala i úspěšným exportním artiklem. V Evropě ji zařadilo do výzbroje Španělsko a Řecko. V Jižní Americe se jediným uživatelem stal Ekvádor, zato v Africe a Asii byly Mirage F.1 zařazeny do výzbroje Gabonu, Jižní Afriky, Maroka, Libye, Iránu,Iráku, Jordánska, Kataru a Kuvajtu. Mirage F.1 se díky tomu zapojily do mnoha konfliktů po celém světě, od soubojů bez výstřelů řeckých stíhaček s tureckými protivníky, přes francouzské akce v Čadu, ekvádorské pohraniční konflikty s Peru, boje jihoafrických Mirage proti kubánským letounům z Angoly až po účast ve válce proti Iráku, kde létaly Mirage F.1 na obou stranách.  I v součastnosti má Mirage F.1 ve výzbroji několik států.
  Detailní model Mirage má díly rozdělené do šesti rámečků, dále obsahuje rámeček čirých dílů a detailní resinové díly postihující úpravy španělských a marockých Mirage F.1, jako jsou odlišné závěsníky a výmetnice klamných cílů.
   Obtisky vytištěné Cartografem nabízí tři španělské stroje, každou v jiném typu kamufláže a dva marocké stroje.
SIMPLE SETY
Tyto sety jsou primárně určeny pro prodej na e-shopu a nevztahují se na ně obchodní ani distributorské slevy.
Dostupnost od 1.10.2016 do 31.10.2016.
PŘIPRAVUJEME
100-SH72127
Spitfire Mk.22

boxart se připravuje
100-SH48184
Nieuport X "Two Seater"

boxart se připravuje
 
100-SH72342
L-13 Blanik

boxart se připravuje
Velmi detailní odlévaný model německé a švýcarské protitankové pušky je vyroben ze dvaceti dvou odlévaných dílů. Je možné jej slepit ve dvou variantách, buď na opěrných nohách, nebo na kolovém podvozku. 
Zbraň byla vyvinuta ve Švýcarsku ve firmě Solotthurn (ta byla vlastněna firmou Rheinmetall-Borsig). Ve třicátých letech o zavedení této zbraně uvažovalo a testovalo ji mnoho států, včetně USA. Zavedena byla do výzbroje ve Finsku, Itálii, Maďarsku, Bulharsku, Estonsku a Holandsku. Používal ji i Wehrmacht, i když oficiálně ji do výzbroje nezavedl. Zbraň byla pokusně i sériově montována i na vozidla, od polských tančíků TKS, po italská vozidla Sahariana a tančíky CV-33.

PŘÍSLUŠNOST: Německo, Švýcarsko, Itálie, Finsko, Maďarsko, Bulharsko: WW II
Sada umožňuje otevřít dva boxy s elektronickým vybavením na levé straně trupu a jeden na hřbetu trupu před kýlovkou. Kryty boxů jsou součástí setu.

PŘÍSLUŠNOST: UK / moderní
Detailní odlitky přední podvozkové šachty pro všechny verze britského proudového stíhače BAC Lightning. Kromě šachty sada obsahuje i detailní kryty podvozkové šachty. Sada je určena pro model firmy Airfix a přebal firmy Eduard.

PŘÍSLUŠNOST: UK/ moderní
Detailní odlitek pilota RAF sedícího v sedačce letounu Tempest. Hlava a paže pilota jsou odlity samostatně.

PŘÍSLUŠNOST: UK / WW II
Detailní odlitek pilota vystupujícího z kabiny Tempestu. Pilot stojí jednou nohou stojí na sedačce a druhou na hraně kokpitu. Pravou rukou se drží za čelní štítek, levou se opírá o odsuvnou část kabiny. Hlava a paže pilota jsou odlity samostatně.

PŘÍSLUŠNOST: UK / WW II
Sada obsahuje figuru amerického vojáka z období 2. sv. války. Voják nese bazuku M1A2, která je odlita samostatně.

PŘÍSLUŠNOST: USA / WW II
Sada obsahuje figuru amerického vojáka z období 2. sv. války. Voják drží v ruce pušku. Puška, ruce a hlava jsou odlité samostatně.

PŘÍSLUŠNOST: USA / WW II
Dočasně jsme zařadili do nabídky i tyto MPM modely:
102/72002
P-38J "Pacific" 1/72
102/72003
P-38J "European" 1/72
102/72004
P-47M 1/72
102/35001
Hetzer Prague 1945 1/35






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Special Hobby s.r.o. · Mezilesí 718 · Prague 19300 · Czech Republic

Email Marketing Powered by MailChimp

Komentáře