Special Hobby Newsletter - Listopad 2016

Newsletter 11-2016 CZ blog
Listopadový newsletter Vám nabídne tři modely. Dva z těchto modelů jsou v provedení Hi-Tech, kterému modeláři evidentně dávají přednost před modely v základním provedení. Vidět je to i na prodejích Jaku 3 Hi-Tech (SH32067). Model jsme začali distribuovat na konci srpna a odhadujeme, že do konce listopadu bude úplně vyprodán. Protože včasné objednávky mají  přednost, tak doporučujeme s doobjednávkami neváhat.
 
ZDE
 
je ke stažení xls tabulka s vyřazenými modely, které již nebudou v prodeji.

Položky si smažte ze systému a už je, prosíme, neobjednávejte.

 
Děkujeme za pochopení
SPECIAL HOBBY PLASTIKOVÉ MODELY
V roce 1914 připravila továrna Nieuport k závodům o Gordon-Bennetův pohár nový závodní jedenapůlplošník, označený Nieuport X. Zkonstruoval jej nový šéfkonstruktér firmy Nieuport Ing. Gustave Delage. Protože vypukla první světová válka, závody se neuskutečnily. Místo toho se upravený závodní stroj začal vyrábět pro vojenské účely. Jako Nieuport Nie 10 ho v několika provedeních jak dvoumístný tak jednomístný používalo nejen francouzské Aviation Militaire, ale i britské RNAS (které Nie 10 objednalo jako první) a RFC. Významnými uživateli bylo i Belgické, Italské a Ruské letectvo. V Itálii a Rusku se vyráběl licenčně. Dvoumístné se dále lišily umístěním pilota na předním (Nie 10AR) a zadním (Nie 10AV) sedadle. Dvoumístné varianty byly používány jako průzkumné a pozorovací, jednomístné byly používány ke stíhání. Výzbroj byla velmi různorodá, stejně jako montáž zbraní. S nástupem specializovaných stíhaček a výkonnějších dvoumístných strojů přecházely Nieuporty Nie 10 k výcviku.

Model obsahuje dva rámečky plastových dílů, PUR díly, lepty a obtisky. Ty nabízí po jednom francouzském, britském a belgickém letounu. Francouzský stroj létal u jednotky MF 388 v Makedonii, ozdobený velkým lotrinským křížem na trupu, britský stroj číslo 8517 má na kontě několik sestřelů německých letadel. Belgický stroj létal u 4. squadrony  a sloužil na letišti Houtem v roce 1915.gela Salase Larrazábala.
Poslední sériové verze Spitfiru, od verze Mk.21poháněné motory řady R&R Griffon řady Mk.61, dostaly nové přepracované křídlo s výzbrojí čtyř kanónů. Protože byly v podstatě novou konstrukcí, původně se uvažovalo o jménu Victor. Verze Mk.21 se ještě stihla zapojit do bojů druhé světové války. Další dvě verze Spitfire Mk.22 a Mk.24 byly již poválečné. Od verze Mk.21 se odlišovaly na první pohled sníženým hřbetem trupu, kapkovitou kabinou a ocasními plochami nové konstrukce (původně zkonstruovanými pro Spiteful).

Spitfiru Mk.22 bylo vyrobeno 287 kusů. S vyjímkou jediné squadron RAF byl zaveden do výzbroje squadron Royal Auxiliary Air Force na domácích ostrovech. V roce 1955 byly prohlášeny za zastaralé a vyřazeny. Část strojů prošla rekonstrukcí a byla prodána Jihorhodéskému, syrskému a egyptskému letectvu.

Krabička s modelem tohoto nádherného stroje v provedení Hi-tech obsahuje čtyři rámečky detailních plastových dílů, rámeček čirých dílů a obtisky. Planžeta leptaných dílů a ve 3D připravené detailní resinové díly výfuků a kol dělají z této stavebnice provedení Hi-tech. Obtisky nabízí čtyři kamufláže Spitfirů od RAuxAF, dva kamuflované (jeden se startovními čísly ze závodu), dva v barvě kovu a hliníkového nástřiku.  Další dvě kamufláže jsou zahraničních uživatelů, světle šedý Spitfire Mk.22 létal v barvách jihorhodézkého letectva, poslední Spitfire Mk.22 létal v hliníkovém nástřiku v barvách Egyptského letectva.

Druhou sériově vyráběnou verzí Tempestu se stala verze Mk.II s hvézdicovým motorem Centaurus. První ze dvou prototypů Tempest II vzlétl v červnu 1943 následován druhým prototypem v září.
Letové zkoušky proběhly celkem bez problémů a RAF bylo novými letouny nadšeno. Z praktických důvodů, diktovanou okamžitou potřebou na evropském bojišti, však byla při sériové výrobě dána přednost verzi Tempest V. První dodávky sériových Tempestů II začaly z továrny ocházet až v říjnu 1944. Počítalo se s tím, že první wing s padesáti Tempesty Mk.II pro Tiger Force bude připraven v květnu 1945 k přepravě na pacifické bojiště. Rychlý vývoj válečných událostí však změnil situaci.

Tak se stalo, že z počtu 452 vyrobených letounů Tempest II bylo 300 kusů dodáno až po skončení 2. světové války. RAF už po ukončení války nespěchalo se zaváděním Tempestů II do výzbroje a tak jedinou jednotkou, vybavenou tímto typem ještě v roce 1945, se stala 54 Squadrona RAF. Po roce 1945 Tempesty II sloužily ještě u dalších šesti bojových squadron RAF, zejména v Německu a Indii.
Po vyhlášení samostatnosti Indie a Pakistánu přišlo ze zásob RAF do Indie 85 kusů Tempestů II, pakistánské letectvo dostalo 24 kusů.

Hi-Tech provedení verze Tempest Mk.II nabízí detailní resinové díly, navržené ve 3D (sedačku, páku a pedály řízení, ovladač motoru, podlahu cockpitu, dva typy kol hlavního podvozku, s hladkou pneu a s pneu se vzorkem, ostruhové kolo, hlavně kanonů a otevřenou zbraňovou šachtu v levé polovině křídla včetně krytů), lepty (přezky poutacích pásů, detailní díly interieru i exterieru včetně lemů zbraňové šachty), laserem vyřezávané poutací pásy HGW, krycí masky pro nástŕik kabiny a dalších čirých dílů a disků kol. Plastové díly jsou rozděleny do devíti rámečků ze šedého plastu a jednoho rámečku čirých dílů. Povrch velkých dílů je pokryt jemnými nýty. Oproti Hi-tech stavebnici Tempestu Mk.V přibyl rámeček neřízených raket a jejich závěsníků a samozřejmě je nový rámeček s přídí. Stavbou modelu Vás provede detailní barevný návod formátu A4. Návod a tři obtiskové archy nabízí výběr z pěti kamufláží, tři stroje jsou v barvách RAF, jeden v barvách RIAF a jeden v barvách RPAF.  Dva britské stroje jsou kamuflované, jeden nese bílé identifikační doplňky, třetí stroj je v hliníkovém nástřiku. Indický stroj je také hliníkový, pákistánský nese pouštní kamufláž. Obtisky obsahují také kompletní popisky pro Tempest, včetně popisek pro interier a přídavné nádrže.
PŘIPRAVUJEME
100-SH72347
Mirage F.1CR 1/72

100-SH48052
Supermarine Seafire Mk.III
"Last Fights Over Pacific" 1/48

100-SH48054
CAC CA-9 Wirraway 1/48
Chtěli bychom Vás také upozornit na probíhající výprodej CMK setů na našem e-shopu!
 
VÝPRODEJ CMK
Sada obsahuje novou sedačku s pásy, odlévanou palubní desku s plasticky naznačenými detaily, nožní řízení, zaměřovač a knipl. Budíky přístrojů jsou vytištěné na filmovou folii.

PŘÍSLUŠNOST: UK / WW II
Sada umožňuje otevřít zbraňovou šachtu s kulomety v levé polovině křídla. Vedle zbraňové šachty v sadě naleznete samostatně odlité kulomety, přepážky a příslušné kryty.

PŘÍSLUŠNOST: UK / WW II
Detailní set rezervní palivové nádrže pro model Hurricane. Nádrž byla umístěna mezi motorem a překrytem kabiny. Set obsahuje detailní odlitky nádrže, jejího krytu, podélníků pod nádrží a trupových přepážek.

PŘÍSLUŠNOST: UK / WW II
Detail:
Sada obsahuje zcela novou hlavní podvozkovou šachtu a nové, detailní kryty podvozku.

PŘÍSLUŠNOST: UK / WW II
Detail:
Nový model firmy Special Hobby Mirage F.1B a nejen ten si můžete obohatit o sadu figurek. Sada nabízí dva piloty a jednoho mechanika.

PŘÍSLUŠNOST: Nato / moderní
Sada obsahuje zcela nové výfuky typu.

PŘÍSLUŠNOST: UK / WW II
Sada obsahuje zcela novou sedačku včetně poutacích pásů.

PŘÍSLUŠNOST: UK / WW II
Detailní otevřená zbraňová šachta pro pravou polovinu křídla Tempestu s dvěma kanóny Hispano Mk.V a otevřenými nábojovými schránkami s granáty ráže 20 mm. Set vznikl jako 3D modelace a master byl vytišten na 3D tiskárně. Kromě detailních odlitků obsahuje i lepty.

PŘÍSLUŠNOST: UK / WW II

Komentáře