SMB-2 Super Mystere 1/72 - připravovaný model

Jedním z připravovaných modelů Special Hobby nové generace (3D modelace / ocelové formy) je i Super Mystere 1/72. Připravujeme ho ve spolupráci s naším francouzským partnerem Azur-Frrom. V jeho přebalech se také model objeví jako první.
   Model jsme pojali opravdu důkladně. Vznikl podle podkladů dodaných z Francie a Izraele, ověřených měřením na skutečném letadle (např. se ukázalo, že prakticky všechny modelářské výkresy jsou v oblasti přídě špatně a stávající modely mají "úzké nosy").
   Z výlisků bude možné postavit jak verzi s francouzským motorem (obrázky s modrým pozadím), tak v Izraeli přestavované SMB-2 s americkým motorem v prodloužené zádi (obrázky se zeleným pozadím). Pro tuto verzi budou připraveny i další alternativní díly.













   Koncepce modelu odpovídá posledním modelům Special Hobby nové generace jako jsou Mirage F.1 Gnat či Vampire. Nabídne detailní interier, realisticky vypadající vstup vzduchu a trysku (pro každý typ motoru jinou). Nebude chybět ani bohatá podvěsená výzbroj (ta na obrázcích není). Veškeré díly v základních modelech budou plastové.
A.R.

Komentáře