Special Hobby Newsletter - Únor 2017

Special Hobby Newsletter 02-2017
Únorový newsletter je pozvánkou pro všechny naše zákazníky a modeláře zajímající se o naši produkci na SPIELWARENMESSE 2017 v Norimberku. Rádi Vás osobně uvítáme na stánku Special Hobby v hale 7, číslo stánku E-52.

Ale než se zblízka podíváme na únorové novinky, tak Vás chceme upozornit, že do naší nabídky se vrátily modely:

SH48024  Pfalz D. XII “Late version”, SH48026  Pfalz D.XII “Early Version”, SH48136 Fairey Firefly Mk.4/5 “Korean War”, SH72284 Fouga Magister “Exotic Air Forces” a SH72323 Fouga CM-175 Zéphyr 1/72.
 ! DŮLEŽITÉ INFO !
 
Modely SH48058 a A021 jsou doprodány a staženy z naší nabídky. Prosíme, vymažte si je z Vašeho systému a tyto položky již neobjednávejte.
 
Děkujeme za pochopení.
Pro měsíc únor jsme připravili tyto modely:
SPECIAL HOBBY PLASTIKOVÉ MODELY
Španělský diktátor Franco sice vděčil italským fašistům a německým nacistům za úspěšný převrat, ale do bojů druhé světové války se zatáhnout nenechal. To mu ale nebránilo nakupovat od hitlerovského Německa zbraně nebo jejich licence. Takto nakoupil i licenci stíhačky Bf 109F/G. Výroba draků nebyla ve Španělsku problém, ale motory mělo dodávat Německo. K tomu nedošlo a tak si Španělé museli pomoci sami. Nejprve otestovali domácí motor HS-12Z, ale až v roce 1949 se rozeběhla montáž malé série HA-1109 K-1L/C-4J. Přitom draky čekaly na motory od roku 1944! Díky uvolněnému embargu ze strany Velké Británie se v roce 1953 podařilo nakoupit britské motory Merlin 500/45. Tyto motory se začaly montovat do upravených draků messerschmittů. V letech 1955-56 tak španělské letectvo dostalo 171 kusů nové verze HA-1112 M-1L/C-4K Buchón (Holub). Stroje samozřejmě nemohly být používány jako stíhací, jejich posláním byly bitevní akce. Pro tyto účely nosily mimo kanónů i podvěšené rakety. Ty byly také použity proti povstalcům ve Španělském Maroku v letech 1958-60. V polovině šedesátých lety byly Buchóny přesunovány ke cvičným účelům a do zálohy. Ale jejich hvězdná hodina měla teprve přijít. V roce 1968 při natáčení filmu Bitva o Británii bylo společně se španělskými licenčními He-111 (CASA 2.111) pro účely natáčení použito cca 15 kusů Buchónů. Filmové Buchony byly upraveny montáží hranatých koncových oblouků, maket zbraní a vzpěr VOP do podoby Bf 109E. Zajímavé je, že při natáčení nehrály jen Němce, ale ve formacích vytvářely i kompars v pozadí Hurricanů, aby zvětšily jejich formace. Část Buchónů přežila natáčení a zahrála si i v dalších filmech. Některé jako Warbirdy létají dodnes.

Model španělské bitevní verze Buchónu obsahuje dva rámečky výlisků ze šedého plastu, část z nich, včetně raket a jejich závěsníků, je lisována z kovové formy a byla navržena ve 3D. Doplňují je vstřikovaná kabina, lepty a detailní odlitky kanónů a výfuků. Buchóny ve Španělsku létaly ve dvou variantách standardního zbarvení. Nejprve bylo použito celomodré zbarvení, které později vystřídala kombinace hliníkového nástřiku shora a světlemodrého zespod. Obtisky nabízí tři stroje. Dva presentují varianty standardního zbarvení, třetí stroj nese nestandardní polní kamufláž. Celomodrý a nestandardně zbarvený stroj nesou na přídích pojmenování a znak jednotky.
SAAB 37 Viggen je letoun, který předběhl svou dobu. Neortodoxní řešení, zvolená jeho konstruktéry, nejen umožnily Viggenu splnit požadavky na něj kladené, ale v některých parametrech je předčit. Švédské letectvo objednalo Viggen v několika verzích.

První verzí přijatou do výzbroje byla bitevní stíhací verze AJ-37 Viggen. Tato verze byla později modernizována na verzi AJS-37 Viggen. Jeden z těchto modernizovaných letounů dostal rudé výroční zbarvení a byl ozdoben nápisy “Show Must Go On” a kresbami duchů. Tuto verzi zbarvení nabízí náš model. Sedm rámečků dílů ze šedého plastu je doplněno rámečkem čirých dílů a barevnými lepty. 
I když je model Viggenu detailní, nabízíme k němu několik samostatně prodávaných resinových setů CMK. jde o sety Q48 219, 220, 221, 222 a 4310.
 
Jeden z nejrozšířenějších vrtulníků světa MD 500 je také vyráběn ve verzi MD-520N NOTAR. Systém NOTAR byl vyvinut společností MDD Helicopter System. Jde o moderní systém kompenzace kroutícího momentu hlavního rotoru nahrazující klasický vyrovnávací rotor. MD 520N Vám nabízíme v modelu, který jsme převzali po zaniklé firmě Profiline. Výlisky této firmy jsou doplněny novými resinovými díly a lepty, aby model odpovídal předloze. Obtisky a návod nabízí tři civilní stroje, z České republiky, Velké Británie, Německa a jeden policejní belgický stroj.
Do únorové nabídky jsme také připravili reedici modelů dvou význačných amerických typů stíhaček z druhé světové války v měřítku 1/32.
 
Jde o modely P-36/H-75 Hawk a P-39/P-400 Airacobra.

Do naší nabídky se tedy vrací modely:
Americké stroje P-36 zasáhly do bojů při obraně Pearl Harboru. Dva stroje, jeden v barvě kovu a druhý kamuflovaný dvou pilotů, kteří byli v boji s japonskými útočníky úspěšní nabízí náš model.
 
RAF používalo Hawk s motorem R-1820 a odlišným krytem motoru pod označením Mohawk Mk.IV. Nasadilo je zejména v Asii. Dva stroje zde nasazené nabízí model kat. č. SH32016.
 
Do Finska se dostaly Německem ukořistěné stroje (francouzské a norské). Finské letectvo používalo jak stroje s motorem R-1830, tak s motorem R-1820. Nasadilo je v bojích se Sovětským svazem. Model obsahuje jeden stroj s motorem R-1830 a jeden s motorem R-1820. Ten je ozdoben karikaturou Stalina. 
 
Exportní verze H-75 Hawk s pevným podvozkem nabízí stroje v barvách argentinského, siamského a čínského letectva.
 
Britská RAF objednalo letouny Airacobra Mk.I a nasadilo je krátce u No. 601 sqn. Později své Airacobry předalo do SSSR. V Austrálii RAAF získalo stíhačky P-39 Airacobra od USAF. Model nabízí dva britské stroje (stroj velitele squadrony a stroj, na kterém létali českoslovenští piloti v rámci RAF) a jeden stroj RAAF.
 
Na ostrovech v Pacifiku byly používány Airacobry v bojích s Japonci. Zajímavé stroje, celočerný, stroj s kresbou polonahé dívky, dva různé stroje v pískové a světle modré barvě nabízí tato stavebnice v provedení Hi-Tech s bohatými detailními PUR díly a lepty.
 
Největším uživatelem letounů P-39 Airacobra byl Sovětský svaz. Vzhledem k charakteru bojů na Východní frontě byli také sovětští piloti na těchto letounech velmi úspěšní. Tento model nabízí celkem tři stroje, z toho ale jeden ve dvou různých zbarveních sovětských es. Všechny stroje jsou ozdobeny různými nápisy, emblémy nebo symboly sestřelů.
 
Na začátku roku 1942, po vstupu USA do války, potřebovalo USAF každé vhodné letadlo. Část objednávky stíhaček Airacobra Mk.I pro RAF byla zabavena a nasazena v Tichomoří pod označením P-400 Airacobra. Část letadel byla dodána do Velké Británie a později předána Sovětskému Svazu. Tento model nabízí tři pestré a zajímavé stroje P-400 v barvách USAF a jeden stroj v barvách VVS Sovětského Svazu.
 
PŘIPRAVOVANÉ MODELY 3/2017

100-SH72342
L-13 Blanik

100-SH32068
IAR 81C

- boxart se připravuje

100-SH48189
Bücker Bü 181 Bestmann "Panzerjagdstaffell"

- boxart se připravuje

100-SH48180
model 239 Buffalo "Taivaan Helmi over Finland"
DALŠÍ PŘIPRAVOVANÉ MODELY 

100-SH72356
Bolton Paul Balliol "Civilian and Foreign Users"

 

100-SH72339
DH.100 Vampire Mk.I


- boxart se připravuje

100-SH72327
Dornier Do 27 "German, Spanish and Belgian Service 

100-SH72349
Dornier Do 27 "Civilian Service"
Chtěli bychom Vás také upozornit na probíhající výprodej CMK setů na našem e-shopu!

VÝPRODEJ CMK
Detailní odlitek Sovětského pilota Jaku-3 běžícího k letadlu. Hlava a paže pilota jsou odlity samostatně. Figurka je určena pro nový model firmy Special Hobby.

PŘÍSLUŠNOST: SSSR / WW II
Detailní sada obsahující novou vanu kokpitu, vystřelovací sedačku včetně poutacích pásů, knipl, přístrojovou desku, bočnice a další drobné díly pro model firmy Airfix. Přístrojová deska je odlita tenká.

PŘÍSLUŠNOST: UK / moderní
Detailní sada umožňující otevřít revizní otvor na hřbetě trupu a zabudovat do trupu odlitek motoru. Sada obsahuje kromě motoru i příslušné kryty revizního otvoru.

PŘÍSLUŠNOST: UK / poválečné
Sada ovládacích ploch nabízí oddělená křidélka, klapky a svislou ocasní plochu s odděleným směrovým kormidlem. Odlitky mají detailní rytí paneláže a krytek.

PŘÍSLUŠNOST: UK / poválečné
Startovací vozík používaný k nastartování proudových leteckých motorů prostřednictvím proudu vzduchu o vysokém tlaku a rychlosti, který byl vytvářen malou turbínou ukrytou v těle startéru. Vozík MA-1A byl ve službě od 50. let a byl používán u mnoha proudových strojů USAF jako např. T-33A či T-38, ale taktéž dokázal nastartovat obří turbovrtulový C-130. Součástí je lept a obtisky.

PŘÍSLUŠNOST: USA / Cold War Era
Německá Bundesluftwaffe byla jedním z uživatelů letounů F-84F Thunderstreak/RF-84F Thunderflash. Ale Bundesluftwaffe si objednala do svých RF-84F novou sedačku MB GY5/GT5. Ve stavebnici Tanmodel tato sedačka chybí! Proto jsme připravili správný typ sedačky. Sedačka je odlita dohromady s poutacími pásy. Model není třeba pro její zalepení nijak upravovat. 

PŘÍSLUŠNOST: USA / poválečné
Kromě nesprávného typu sedačky pro verzi Bundesluftwaffe má stavebnice RF-84F několik dalších vad. Jednou z těchto vad jsou krátké vztlakové klapky. Naše korekční sada obsahuje zcela nové vztlakové klapky ve správném rozměru a se všemi povrchovými detaily. Model není třeba pro jejich zalepení nijak upravovat.

PŘÍSLUŠNOST: USA / poválečné
Další z vad jsou krátká křidélka. Naše korekční sada obsahuje zcela nová křidélka ve správném rozměru a se všemi povrchovými detaily. Model není třeba pro jejich zalepení nijak upravovat.

PŘÍSLUŠNOST: USA / poválečné
Sada obsahuje zcela nová kola s detailně naznačeným čtvercovým dezénem určeným pro polní letiště a nové kolo ostruhy včetně jeho závěsu.

PŘÍSLUŠNOST: Austrálie/ WW II
Na počátku druhé světové války se švédské letectvo (Flygvapnet) ocitlo v těžké situaci. Zastaralé Gladiatory bylo třeba nahradit modernějšími stíhačkami. Snaha vyřešit tento problem nákupy v zahraničí byla úspěšná jen částečně. Díky embargu z roku 1940 nebyly dodány v USA objednané letouny Seversky P-35A a Vultee Vanguard. Italské stíhačky Fiat CR.32 a Reggiane Re.2000 pomohly řešit krizi výzbroje jen částečně. Proto se švédská vláda rozhodla nespoléhat dále na zahraniční dodávky a pověřila vývojem nové stíhačky tým konstruktéra Bo Lundberga pracujícího ve FFVS – státních leteckých opravnách. První prototyp, označený J-22 vzlétl 20. 9. 1942. Již v následujícím roce vstoupily do služby první kusy sériové varianty J-22A. Později byla vyráběna i verze J-22B. Celkem sloužily J-22 u sedmi leteckých křídel a vyřazeny byly až v roce 1952. J-22 představovaly hlavní typ stíhačky Flygvapnetu od roku 1943 do roku 1946, kdy byly zahájeny dodávky stíhaček SAAB J-21A a později proudových J-21R a v zahraničí zakoupených P-51D Mustang a DH 100 Vampire.
 
Detailní resinové díly doplňují lepty, odlitky nohou podvozku z bílého kovu a obtisky pro dva stroje verze J-22A. Jeden ze strojů je ozdoben bílými pruhy, označující stroj účastnící se cvičení, druhý nese na přídi znak jednotky, kresbu ďábla.  Překryt kabiny je acetátový, vnitřní pancéřové sklo je odlito z čirého resinu.






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Special Hobby s.r.o. · Mezilesí 718 · Prague 19300 · Czech Republic

Email Marketing Powered by MailChimp

Komentáře