Newsletter květen 2017

*|MC:SUBJECT|*
  

    Úvodem květnového newsletteru se vrátím k hlavní modelářské události začátku tohoto roku, k únorovému SPIELWARENMESSE 2017 v Norimberku. V této chvíli dovedu pochopit pocity sportovce, který obdrží medaili dodatečně po závodě. S omluvou nás informovali redaktoři časopisu Modellfan, že při letošním udělování medailí Model roku 2017 zapomněli udělit toto ocenění naší firmě za model Tempest 1/32. Ocenění zůstalo založeno a v horečném chvatu panujícím na veletrhu se na to přišlo až dodatečně po veletrhu. Na druhou stranu si lze říci pozdě, ale přece. Každý má právo na chybu. Je to ocenění naší práce a máme z něj radost. Pevně věříme, že Vám udělá radost informace, že pracujeme na přípravě Hi-Tech modelu Tempest Mk.V s kat. č. SH32070. Ten nabídne jiné resinové díly, včetně části odkrytovaného motoru a jiné kamufláže něž definitivně vyprodaný model SH32052. Kromě Tempestu se můžete těšit na návrat modelu L-39ZO/ZA Albatros s novým katalogovým čísle, obtisky a hlavně vstřikovanými překryty kabin a plovákovou verzi Letovu Š.328v. Ale příprava těchto modelů si vyžádá ještě nějaký čas. Nyní Vás ale chceme informovat o končících nebo naopak o modelech do naší nabídky navrácených a informovat Vás o květnových novinkách:

V našem skladu je možné znovu objednávat do teď dlouhodobě nedostupné modely SH72112 C-60 Lodestar 1/72 a SH48107 Spitfire Mk.XII 1/48.

Naopak modely SH72071 F2G-1/2 Super Corsair 1/72 a SH72117 Heinkel He 100V-8 "World Speed Record" 1/72 jsou definitivně vyprodané, vyřaďte si je prosím z Vašich objednávek.

 
Skladem máme poslední desítky kusů těchto modelů:
SPECIAL HOBBY PLASTIKOVÉ MODELY

SH72350
SB2C-5 Helldiver “The Final Version” 1/72


   Poslední sériově vyráběnou verzí slavného střemhlavého bombardéru Helldiver se stala SB2C-5 Helldiver. Ta proti předchozím verzím měla zvětšené zásoby pohonných hmot, vrtuli se širokými listy bez kuželu, zvětšenou pumovnici, odsuvný překryt kabiny pilota se zjednodušeným rámováním a další vylepšení. Standardně byla vybavena setem radaru AN/APS-4. Tato verze v rámci několika jednotek US Navy zasáhla do závěrečných bojů druhé světové války. Po válce se na krátkou dobu stala standardním palubním bombardérem US Navy. Ale do roku 1950 byly tyto stroje vyřazeny z první linie. V rámci vojenské pomoci byly dodány do Itálie, Řecka, Portugalska a Thajska. Italské Helldivery létaly nejdéle, poslední až do roku 1959. Nasazení řeckých Helldiverů výrazně přispělo k porážce komunistických povstalců v občanské válce. Francouzské Helldivery operovaly v domácích vodách, ale hlavně bojovaly proti Viet Minhu v tehdejší Francouzské Indočíně. Nejvíce se proslavily v heroické, ale neúspěšné operaci osvobození obleženého Dien Bien Phu v roce 1954.
   Velmi pěkný model firmy Academy verze SB2C-4 jsme doplnili novými vstřikovanými díly pumovnice, vrtule a čirého překrytu kabiny pro verzi SB2C-5 a ve 3D modelaci připravenými velmi detailními resinovými díly podvěsené výzbroje, včetně napalmových nádrží, radaru AN/APS-4 a kol se vzorkem a oddělenými disky. Obtisky nabízí zbarvení US Navy z konce druhé světové války, francouzský stroj od Dien Bien Phu, řecký stroj a italský stroj v tmavě modrém zbarvení se žlutými doplňky. Model jsme připravili v limitované serii.
 

SH72122
Lloyd C.V (WKF) serie 82 1/72


   Letouny kategorie C, tj. dvojmístné ozbrojené pozorovací letouny, byly velmi rozšířené v Německém a Rakousko-Uherském letectvu. K průzkumu a řízení dělostřelecké palby v řadách Rakousko-Uherského letectva sloužily letouny Lloyd C.V. Konstrukce nového Lloydu byla pozoruhodná zejména použitím křídel potažených dýhou o tloušťce 1,2 mm s vynikajícími aerodynamickými vlastnostmi. V září 1917 se první Lloydy C.V řady 46 začaly objevovat v letkách na východní frontě v Haliči. První nasazení bylo provázeno potížemi a stížnosti pilotů na nestandardní vybavení ovládacími prvky, které byly poté v říjnu 1917 nahrazeny běžnými (volantové řízení atd.) Poté se Lloydy poměrně osvědčily jako letouny robustní konstrukce s dobrou manévrovatelností. Protože výroba nestačila poptávce a motorů Daimler se nedostávalo, zahájila firma WKF licenční výrobu Lloydů C.V serie 82. Do serie 82 se montovaly motory Benz. V době největšího rozšíření používalo Lloydy 12 jednotek (Flik) Rakousko-Uherského letectva. Část letounů létala vybavena „rakvičkou“ s kulometem na horním křídle, část zde nosila pouze válcovou nádrž. V době, kdy se svými výkony nehodily k nasazení v první linii, nalezly uplatnění v pokračovacím výcviku pilotů.
   Tři rámečky plastových dílů doplňují ve 3D připravené resinové díly a lepty. Obtisky nabízí tři stroje Rakousko-Uherského letectva, jeden ve dvou variantách zbarvení.
 

SH32011
Yakovlev Yak-3 "Onward to Berlin!" 1/32


   V srpnu loňského roku jsme začali prodávat Hi-tech model Yakovlev Yak-3 "Normandie-Niemen"1/32. Nyní Vám nabízíme základní provedení tohoto modelu, bez leptů a resinových dílů nahrazujících plastové díly. Tento model je samozřejmě levnější.  Yak-3 je považován za jednu z nejlepších stíhaček druhé světové války, minimálně za nejlepší stíhačku východní fronty.
   V obtiscích nového modelu najdete tři pestré stroje tří es sovětského letectva. Ozdobeny jsou sestřely, dedikačními nápisy či kresbami. Nejzajímavější je patrně kresba orla v bílém srdci boku jedné stíhačky. Model se skládá ze tří rámečků dílů ze šedého plastu a jednoho rámečku čirých dílů. Pro jeden stroj je připraven jediný resinový díl stavebnice, záslepka pravého kulometu. Vybraný stroj byl totiž vyroben v první sérii Yaků a nesl jen kanón a jeden kulomet na levé straně.

 

SH72361

Gloster Meteor Mk.4

“World Speed Record” 1/72


Gloster Meteor se stal první britskou proudovou stíhačkou je jednou z prvních proudových stíhaček světa. Po válečných verzích Meteor Mk.I a Mk.3 byla zahájena výroba první poválečné a podstatné výkonějśí verze Mk.4. Dva Meteory Mk.3 přestavěné na Mk.4 posloužily i k překonání světového rychlostního rekordu 7. listopadu 1945. Rychlostní letka RAF použila k překonání rekordu dva stroje seriálů EE454 a EE455. Group Captain Hugh Joseph Wilson, CBE, AFC, RAF v kamuflovaném EE454 byl o několik málo kilometrů úspěšnější než hlavní zkušební pilot firmy Gloster Eric Stanley Greenwood ve žluto-stříbrném EE455. Nový rekord měl hodnotu 975.68 km. O necelý rok později Gp Capt E M (Teddy) Donaldson v Meteoru EE549 získal nový světový rekord s hodnotou 991,33 km/h. Pozdéji tento stroj získal i rekord na trati Paříž-Londýn.
   Dva výlisky plastových dílů a vstřikovaná kabina doplňují obtisky, lepty mřížek ve vstupech motorů, masky pro nabarvení upravených rychlostních překrytů kabin a obtisky pro rekordní stroje EE454, EE455 a EE549. Poslední stroj je nabízen ve dvou podobách, kamuflovaný s křídlem stejným jako předchozí stroje a pozdější celomodrý s kratším křídlem ve standardu Mk.4.
PŘIPRAVOVANÉ MODELY 6/2017

SH32070 

Hawker tempest Mk.V "Hi-Tech 2"

 

SH48167
L-39ZO/ZA Albatros

 

SH72330
Letov Š.328v "Float Version"




 


129-5117

Detailní odlévané klapky nahrazují méně detailní plastové klapky ze stavebnice. Set obsahuje i vnitřní konstrukci křídla viditelnou po vyklopení klapek.
 PŘÍSLUŠNOST: Japonsko / WWII

 

 

129-5118

 
Sada obsahuje díly umožňující sejmout kryty nad ostruhovým kolem (trupová přepážky, nové ostruhové kolo, nový závěs ostruhy, kryty zadní části trupu) a odhalit tak celý mechanizmus ostruhy včetně trupové přepážky.
PŘÍSLUŠNOST: Japonsko / WWII


129-5119

Nové hlavní podvozkové šachty nahrazují původní plastové. Proti původním jsou hlubší a mají detailně a výrazně naznačenou konstrukci, přepážky a výztuhy.
PŘÍSLUŠNOST: Japonsko / WWII


129-5120

Sada obsahuje nové kryty a závěsy krytů hlavního podvozku, které nahrazují plastové díly stavebnice. Nové kryty mají ostřejší detaily a jsou modelově tenké. Původní plastové na sobě mají stopy po vyhazovačích a jsou příliš silné.
PŘÍSLUŠNOST: Japonsko / WWII


129-F72 327

Sada obsahuje figury slona indického, na něm sedícího mahauta a stojícího mechanika, příslušníka RAF. Sloni byli používáni v Indii a Barmě k manipulaci s letadly a jinými těžkými břemeny. Během 2. sv. války využívaly slony obě válčící strany, jak Japonci, tak Britové.
PŘÍSLUŠNOST: UK, Indie / WWII


129-Q32 277

Sada obsahuje nová kola hlavního podvozku. Kola jsou zatížená a mají hlubší detaily disků. K jejich zástavbě do modelu není stavebnici nutné nijak upravovat.
PŘÍSLUŠNOST: Japonsko / WWII


129-Q48 280

Detailní resinová kola s logy výrobce na pneumatikách a přesnějším provedení plátěných krytů výpletu jsou určena nejen pro novou stavebnici Eduard, ale i pro starší modely Roden či Monogram.
PŘÍSLUŠNOST: UK/ WWI                                               
 


129-4361

Sada obsahuje zcela nové kachní plochy s oddělenými křidélky a s jedním vířičem. K jejich zástavbě do modelu není stavebnici nutné nijak upravovat. Opravují největší vadu modelu, špatný tvar ovládacích ploch a to, že při stání na zemi mají být skloněné v úhlu 30° k pevné části kachní plochy. Plochy jsou určeny pro první generaci Viggenu, verze AJ-37/ SF-37/ SH-37.
PŘÍSLUŠNOST: Švédsko/ recent past
 


129-4362

Sada obsahuje zcela nové kachní plochy s oddělenými křidélky a dvěma vířiči. K jejich zástavbě do modelu není stavebnici nutné nijak upravovat. Opravují největší vadu modelu, špatný tvar ovládacích ploch a to, že při stání na zemi mají být skloněné v úhlu 30° k pevné části kachní plochy. Plochy jsou určeny pro druhou generaci Viggenu, prodlouženou verzi JA-37.
PŘÍSLUŠNOST: Švédsko/ recent past
 

Komentáře