Special Hobby novinky na Modellbrnu


Zajímá Vás, co všechno pěkného a hlavně nového jsme připravili na Modellbrno? Je toho tolik, že dnes se zaměřím jen na plastové modely a resinové sety a modely CMK nechám na zítra.
   Určitě alespoň do velikosti krabice, ale myslím i důležitosti bude největší novinkou model SH32070 Hawler Tempest Mk.V Hi-Tech 1/32. Recenze na modely Tempestu byly veskrze pochvalné a kombinace s opravdu velmi detailními odlitky horní části motoru (ve stavebnici je doplňků samozřejmě mnohem víc) tvoří předpoklad, že každý postavený Tempest se stane ozdobou modelářské vitríny.

     Díky mírnému skluzu v přípravě je další novinkou model SH72350 SB2C-5 Helldiver "The Final version" 1/72. Bestie, jak se také Helldiveru říkalo, je přebal výlisků firmy Academy doplněný novou kabinou, novým rámečkem výlisků vrtule a pumovnice, lepty a detailními odlitky. Model je připraven v limitované sérii.

 
    Protože se blíží léto, čas dovolených, a Češi jezdí nejčastěji k Jadranu, je ideální vzít si sebou na dovolenou model SH723330 Letov Š.328.v 1/72. Plováková verze na Jadranu létala. A v našem zmenšení má malou planžetu leptů a detailní resinový naviják vlekacího zařízení. Kamufláže jsou čtyři, každá má vlaječku s jiným počtem proužků na žerdi. Obtisky jsou vytištěny v perfektní kvalitě od Cartografu, račte si je přepočítat.
   Ke koupi bude i retro plakát Šmolíku, ovšem Ti, kteří nakoupí nad 1000,- Kč, budou mít plakát zdarma.
   Fulmar Mk.II/NF Mk.II je britská námořní klasika. Dvoumístné stíhačky stavěli za druhé sv. války jen Britové. Model SH72368 Fulmar Mk.II/NF Mk.II 1/72 nabízí dvě kamufláže Fulmaru Mk.II a jednu Fulmaru NF Mk.II. Obtisky jsou opět super kvalita od Cartografu, včetně lemů kódových písmen, tam kde mají být lemovaná, a popisek. Kromě výlisků s jemným negativním rytím naleznete v krabičce resinová kola a zaměřovač a planžetu leptů. Lisovací hmota BASF nebyla v tomto modelu použita.

   Na závěr jsem si nechal model, který jsme vyrobili na zakázku pro francouzský Azur/Frrom, model FR0034 Gamma 2E 1/72. Dle dohody s touto firmou je vždy 100 ks nového zakázkového modelu určeno pro český trh. Myslíme tak na české modeláře,aby nemuseli v Čechách vyrobený model kupovat draho z ciziny.
   Gamma 2E je prapředek modelu A-17/17A a tím vlastně i SBD Dauntless. Největšího bojového nasazení se tyto stroje dočkaly v Číně. Model nabízí tři čínské stroje, z toho jeden bez bačkor kapotovaného podvozku. Čtvrtá kamufláž je z druhé strany světa, z Velké Británie. Tam byl jeden kus testován.

   Na našem stánku ale zakoupíte samozřejmě i jen o něco málo starší novinky (jako SH72122 Lloyd C.V 1/72, SH72128 Buffalo 1/72 , SH48180 Buffalo 1/48, SH48177 a SH48178 Junkers Ju 88 1/48), ale i modely z celé šíře našeho sortimentu.
   Těšíme se na Vás. Zítra se nezapomeňte podívat, co zajímavého jsme pro Vás připravili v řadě CMK. Připomínám, že předobjednávky na Modellbrno končí o půlnoci 14. 6.! A hlavně přijeďte do Brna. Bude to stát za to!
A. R.



Komentáře