NEWSLETTER Listopad 2015

*|MC:SUBJECT|*
www.specialhobby.eu
Listopadový newsletter se vrací k úspěšným, dlouhodobě vyprodaným modelům. Na tyto modely stále chodí objednávky a proto jsme se rozhodli připravit jejich reedice. K těmto modelům jsme připravili i novou, jak věříme, zajímavou variantu modelu Wirraway.
 

Modely Special Hobby

SH72331 CAC CA-3/5 Wirraway "First Blood over Rabaul" 1/72

Když před druhou světovou válkou Austrálie hledala vhodný typ letounu pro pokročilý výcvik a případné bitevní akce, našla jej v licenční verzi stroje NA-16, předchůdci slavného Texana. Austrálie zakoupila licenci. Australští konstruktéři stroj upravili a v nově postavené státní továrně se rozeběhla výroba nového stroje. Stroj vyráběný ve velkých sériích dostal bojové jméno Wirraway. Bojově se používal k bitevním akcím, bodovému bombardování, hlídkování, dokonce v několika akcích byl použit jako stíhačka. Samozřejmě sloužil jako cvičný nejen během druhé světové války, ale i po ní. Stroje z prvních sérií se dostaly v závěru roku 1941 do bojových oblastí, díky překvapivému útoku Japonska na USA jeho spojence. Wirrawaye se zúčastnily prvních bojů v Rabaulu, Malajsku i jinde.
Dva rámečky šedého plastu jsou doplněny stříkanou kabinou, detailními PUR díly a lepty. Obtisky nabízí výběr čtyř strojů raných produkčních variant. Jeden z vybraných strojů je speciálně upravený do podoby jednomístného střemhlavého bombardéru.
 
Do nabídky se vrací i model SH72194 CAC CA-9 Wiraraway v limitovaném množství.
72556 A-20G Havoc “Russian Bomber Version” 1/72 - reedice v limitovaném množství

Americké bitevní letouny A-20 dostával za druhé světové války i Sovětský svaz v rámci pomoci Lend Lease. V sovětském Svazu dostávaly tyto letouny jednotky armádního i námořního letectva. Zejména pro námořní útoky si u jednotlivých útvarů Sovětského námořního letectva letouny verze A-20G upravovaly na třímístné s prostorem bombometčíka “šturmana” v přídi. Úpravy byly nestandardní a jednotlivé stroje se od sebe lišily.
Dva takové stroje nabízí náš model. Prvním z nich je známý stroj ozdobený na přídi nápisem “Tallinskij AP” a kresbami vyznamenání a siluetami zničených lodí. Druhý stroj “bílá 2” má prosklení špičky přídě jiného typu (původem z Il-4). Model obsahuje resinové díly závěsníků torpéd, torpéda a prostoru bombometčíka.
SH48093 Heinkel He 178 V-2 1/48

Když se 24. srpna 1939 letoun Heinkel He 178 s pilotem E. Warsitzem poprvé vznesl do vzduchu nad plochou letiště a o tři dny později se vznesl ke skutečnému letu, zapsaly se tyto lety do historie letectví. Šlo totiž o lety prvního proudového letounu na světě. Při pokračujících testech byl letoun předveden 1. listopadu vedoucím pracovníkům RLM. Později dostal stroj silnější motor HeS 6, delší křídlo a zatahovací podvozek. Tato varianta je v některých pramenech označována jako He 178V-2.

He 178 V-2 se zatahovacím podvozkem a delším křídlem je předlohou našeho modelu.Ten obsahuje dva rámečky dílů, vstřikovanou kabinu, PUR díly a obtisky s označením prototypu.
PŘIPRAVUJEME:
SH32013 / model 339C/D Buffalo Mk.I reedice
SH72325 Arado Ar 96A
CMK MODELY:
7300 P-40B/C - Control Surfaces for Airfix kit 1/72
Sada obsahuje kompletní ovládací plochy (křidélka, vztlakové klapky, směrové kormidlo, výšková kormidla a stabilizátory) pro americký stíhací letoun z 2. sv. války. Všechny odlitky mají jemné povrchové detaily (rytí paneláže a krytek, na plátěném povrchu naznačené prověšení), které původní díly modelu postrádaly.
F72 290 Japanese Army AF Mechanics, WW II (3 fig.) 1/72
Sada tři figurek japonských leteckých mechaniků z období 2. sv. války. Jedna figura nese přepravku s nářadím.
Q48 232 WW I German Wicker Seats with seat belts 1/48 (4 pcs)
Sada sedaček do letadel z období 1. sv. války. V sadě jsou odlity dva různé typy sedaček. Sedačky jsou odlité i s poutacími pásy.
N72025 WW II German Torpedo Type G7e (3 pcs) 1/72
Německo vstoupilo do druhé světové války s dvěma typy torpéd G7 standardní ráže 53,3 cm. Verze G7e byla poháněna elektromotorem. Díky tomu torpédo nezanechávalo stopu a ponorka se vystavovala menšímu nebezpečí odhalení. Elektrické torpédo mělo ale i nevýhody, bylo pomalejší než verze poháněná parním pohonem a vyžadovalo častou údržbu. Ta se prováděla i během plavby v torpédových sekcích ponorky. Set obsahuje tři kusy detailních torpéd G7e. Figurky německých námořníků manipulujících s torpédem v ponorce nabízíme pod katalogovým číslem F72 252. 
F72 289 Japanese Army AF Bomber Crew Members, WW II (3 fig.) 1/72
Sada tří členů osádky japonského bombardéru z období 2. sv. války. Letci mají oblečené plovací vesty a diskutují před letem. Jedna figura má přes rameno padák, druhá nese tašku s mapami a třetí se dívá do letového plánu. 
F48 291 Bomb Disposal Technician 1/48
Detailní figurka moderního pyrotechnika ve speciálním ochranném obleku. Tento oblek se používá jak v armádách, tak u policií ve většině západních zemí Evropy, USA a v mnoha dalších zemích.
N72026 WW II German Torpedo Type G7a (3 pcs) 1/72
Německo vstoupilo do druhé světové války s dvěma typy torpéd G7 standardní ráže 53,3 cm. Verze G7a byla poháněna parním pohonem. Díky tomu torpédo zanechávalo stopu bublin a bylo hlučné. Bylo však podstatně rychlejší než elektrická verze G7e. Používalo se jen v prvních letech války. I torpédo G7a vyžadovalo údržbu během plavby, v torpédových sekcích ponorky. Set obsahuje tři kusy detailních torpéd G7a. Figurky německých námořníků manipulujících s torpédem v ponorce nabízíme pod katalogovým číslem F72 252. 
Share
Tweet
Forward
+1
Read Later

Komentáře