Newsletter Prosinec 2015

*|MC:SUBJECT|*
Je to pomalu k nevíře, ale je tu zase poslední měsíc v roce. Proto chci všem našim zákazníkům poděkovat za přízeň, kterou věnují našim modelům a našim obchodním partnerům za spolupráci. Pevně věříme, že v příštím roce bude stejná či ještě lepší. Přeji všem klidné vánoční svátky a šťastný nový rok.
Se začátkem příštího roku bude spojen nejen příchod dlouho očekávaných modelů Mirage F. 1 a o něco později také Tempestu 1/32, kanonů 3,7 cm KPUV vz.37 /3,7 cm PAK 37(t) a 7,5 cm Gerbirgskanone M.15 / 7,5 cm v měřítku 1/35 ale také jedna důležitá změna.
Firma MPM Production, s.r.o. (LTD) jako firma s dlouholetou tradicí od roku 1989 prošla a stále prochází určitým vývojem. Reaguje tak na měnící se podmínky trhu a požadavky a touhy obchodních partnerů a modelářů. Proto, abychom usnadnili našim obchodním partnerům i modelářům orientaci v portfoliu našich modelů, na modelářském trhu obecně a odlišili se od společností s podobným jménem, rozhodli jsme se pro změnu obchodního jména naší firmy. S prvním lednem roku 2016 se název změní na Special Hobby s.r.o. (LTD). Pro tento název jsme se rozhodli, protože jméno Special Hobby je spojeno s naší nejúspěšnější produkční řadou a mezi modeláři take nejznámější. Společně se změnou obchodního jména dojde k omezení počtu produkčních řad našich modelů. Nové modely budou vyráběny pouze v produkčních řadách Special Hobby (modely letadel), Special Armour (modely pozemní techniky) a Special Navy (modely lodí a ponorek). Výroba polyuretanových setů a modelů bude nadále pokračovat pod naší obchodní značkou CMK.

Modely Special Hobby

SH32013
Model 339B/E Buffalo Mk.I 1/32 - reedice

V roce 1940 zůstala Velká Británie osamocena v boji proti nacistickému Německu. Jedním ze způsobů, jak USA, jako největší demokratická velmoc, pomáhala Británii v jejím boji byly dodávky zbraní. Kvalita amerických letadel byla ovšem různá, od vynikajících, až po ty ne úplně vhodné. Jedním z typů, do kterých RAF vkládala velké naděje bylo Buffalo firmy Brewster. Britská RAF ale brzy po dodání strojů Buffalo Mk.I zjistila, že se nehodí pro evropské válčiště. Proto je přesunula do zámoří s představou, že proti japonským letounům budou výkonově dostačující. Díky tomu jsou britská Buffala spojena s porážkou v Malajsku a Barmě.Výkony nestačila na japonské stroje podporující zdrcující útok na Singapore. Navíc díky momentu překvapení měly japonské stíhačky téméř vždy výhodu převýšení a rychlosti.
Nabízíme Vám reedici britského Buffala v měřítku 1/32. Model obsahuje devět rámečků stříkaných dílů, stříkanou kabinu, resinové díly a lepty. Obtisky nabízí čtyři atraktivní kamufláže britských Buffal z bojů o Singapore a Malajsko. Jednotlivé stroje squadron RAF No.453 (RAAF), No.488 (RNZAF), No.243 a  RAAF squadrony No.21 jsou ozdobeny kresbami draka, psíka, boxujícího klokana, poslední stroj nese hákové kříže jako symboly sestřelů dosažených pilotem v Bitvě o Británii! Model nabízíme v limitovaném počtu kusů.
 
SH72325
Arado Ar 96A 1/72

Výcvik pilotů a dalšího leteckého personálu probíhal v nově budované Luftwaffe v pilotních školách Flugzeugführerschule A/B s letouny, které byly členěny v kategoriích A1/2 a B1/2. Pro pokračovací výcvik kategorie B1 ve stíhacích školách požadovala Luftwaffe v roce 1935 nový jednoplošný (dolnoplošný) celokovový typ. Vývojem a výrobou nového typu byla pověřena firma Arado. Vývoj byl poměrně náročný, jednotlivé prototypy se od sebe dost odlišovaly. Sériová výroba byla zahájena dle prototypu
Ar 96V-6 a byla označena Ar 96A. Tato verze byla poháněna motorem Argus As 10c. Výroba sériových strojů běžela jak u firmy Arado, tak firmy AGO. V přibližně ročním provozu v německých pilotních školách se ukázalo, že tato verze je podmotorovaná. Luftwaffe se rozhodlo zavést definitivní verzi Ar 96B s motorem As-410 (vyrábíme pod kat. č. SH72312 a SH72315). Tím byla verze Ar 96A uvolněna k exportu. Minimálně jeden kus se dostal v průběhu druhé světové války do Bulharska, pět kusů odebralo letectvo Slovenského státu. Hlavním uživatelem se ale stalo Královské maďarské letectvo. To se stalo v druhé světové válce druhým největším uživatelem letounů Ar 96.
Na první pohled se může zdát, že až na motor jsou Ar 96A a Ar 96B shodná letadla. Zdání ale klame. Vzhledem k tomu, že motor As 10c byl lehčí, mělo Ar 96A jinou pozici křídla vůči trupu. S tím byl spojen i jiný úhel náběžné hrany v kořeni křídla. Proto lisujeme model Ar 96A z nové formy. Odlišné jsou i PUR díly. Model obsahuje i planžetu leptů. Obtisky nabízí výběr z pěti zajímavých strojů. Dva, prototyp V-6 a slovenský stroj, létaly s dřevěnou vrtulí, tři další, německý z pilotní školy a dva maďarské (ve dvou odlišných typech kamufláže) létaly s vrtulí kovovou.
PŘIPRAVUJEME:
SH72289 Mirage F.1 CE 1/72
SH72294 Mirage F.1 CG 1/72
CMK SETY:
7330
Letov Š-328 – 1/72 Control surfaces set for Special Hobby kit

Sada kompletních ovládacích ploch (křidélka, směrové kormidlo, výšková kormidla i stabilizátor) pro československý zvědný a bombardovací letoun. Všechny odlitky mají jemné povrchové detaily jako jsou rytí paneláže a krytek, na plátěném povrchu je naznačené jemné prověšení. Š.328 sloužily v předválečném československém letectvu, bojově je ze druhé světové války použilo Slovensko a Bulharsko, kořistní stroje používala Luftwaffe jako cvičné a vlečné.
PŘÍSLUŠNOST: Československo: meziválečné, WW II
 
 
F48 292
Commonwealth WWII Fighter Pilot in a Spitfire Seat for 1/48 Eduard Spitfire Mk.VIII/IX/XVI

Figurka stíhacího pilota britského společenství národů v sedačce Spitfiru. Figurka je odlitá dohromady s poutacími pásy a detailně propracovanou sedačkou. K figuře se dolepují paže a hlava.
 
F48 294
1/48 Soviet Tank Desant Troops, part 2 (2 figures), for a T-34 and another tanks

Druhá ze dvou sad figurek sovětské pěchoty vezené jako tankový výsadek. Jeden voják stojí a drží se madla tankové věže, druhý sedí na korbě tanku. Figurky mají samostatně odlité paže a hlavy.
PŘÍSLUŠNOST: SSSR: WW II

 
F48 296
1/48 German WW II Soldier - the Ardennes 1944

Sada obsahuje figuru německého vojáka z období 2. světové války oblečeného do zimní uniformy. Voják stojí a levou rukou ukazuje do dáli. Paže a hlavu má figura odlité samostatně.
PŘÍSLUŠNOST: Německo: WW II
Q72 236
Folland Gnat F.1 Ejection Seat with Harness for 1/72 Special Hobby kit

Detailní vystřelovací sedačka Folland-SAAB model II pro nový model stíhačky Folland Gnat F.1 od Special Hobby.
PŘÍSLUŠNOST: UK: poválečné

 

 
7333
Folland Gnat F.1 – 1/72 Control surfaces set for Special Hobby kit

Sada ovládacích ploch nabízí nové flaperony (kombinující funkci křidélek a klapek), plovoucí vodorovné ocasní plochy s odděleným výškovým kormidlem (které se používalo manuálně jen v případě nouze) a směrové kormidlo pro model Special Hobby britského stíhacího proudového letounu. Odlitky mají detailní rytí paneláže a krytek.
F48 293 
Soviet Tank Desant Troops, part 1 (2 figures), for a T-34 and another tanks

První ze dvou sad figurek sovětské samopalníků vezených jako tankový výsadek. Sedící figurky mají samostatně odlité paže a hlavy.
PŘÍSLUŠNOST: SSSR: WW II
 
F48 295
1/48 German Panzerwaffe Officer 

Sada obsahuje figuru německého poddůstojníka Panzerwaffe. Figurka je určena do otevřeného průlezu tanku nebo jiného bojového vozidla.  Rukama se přidržuje poklopu. Paže a hlavu má figura odlité samostatně.
PŘÍSLUŠNOST: Německo: WW II

 
Q72 235 
MB Mk.9 Ejection Seat with Harness for 1/72 Airfix Harrier GR.3 kit

Sada obsahuje detailně propracovanou sedačku Martin Baker Mk.9 včetně poutacích pásů pro britský moderní víceúčelový letoun.
PŘÍSLUŠNOST: UK: poválečné

 
Q72 237
Folland Gnat F.1/Ajeet Mk.1 – MB Mk.GF4 Ejection Seat with Harness 1/72 for Special Hobby

Sada obsahuje detailně propracovanou vystřelovací  sedačku Martin Baker Mk.GF4 včetně poutacích pásů pro poválečný britský jednomístný stíhací letoun vyráběný v indické licenci.
PŘÍSLUŠNOST: UK: poválečné


 
Share
Tweet
Forward
+1
Read Later

Komentáře