NEWSLETTER LEDEN 2016

*|MC:SUBJECT|*
Lednový newsletter roku 2016 je prvním newsletterem firmy Special Hobby. Ale stále jsme to my, MPM Production s novým názvem. Do nového roku bychom Vám rádi popřáli vše nejlepší. A samozřejmě Vás seznámíme s našimi modely, které jsme pro Vás připravili:

MODELY SPECIAL HOBBY

SH72294
Mirage F.1CG 1/72

Detailní model Mirage má díly rozdělené do šesti rámečků, dále obsahuje rámeček čirých dílů a detailní resinové díly závěsníků typických jen pro řecké Mirage F.1. Obtisky vytiskl Cartograf. Nabízí výroční stříbrnou Mirage, stroj v klasické modrostŕibrné kamufláži a stroj v třítónové šedé kamufláži.
Mirage F.1 vděčí za svůj vznik soukromé iniciativě firmy Dassault. Armée de l Air objednalo stavbu dvou prototypů označených Mirage F.2 a F.3 s motory JTF10. Dassault ale postavil na své náklady ještě jeden prototyp s menšími rozměry a motorem Atar 9K. Tento prototyp, jenž vzlétl poprvé 23. prosince 1966 byl vybrán a sériové stroje byly zavedeny do výzbroje Armée de l´Air jako jednomístné stíhačky  Mirage F.1C a dvoumístné cvičné stíhačky Mirage F.1B. V průběhu služby byla část strojů Mirage F.1 modifikována montáží tankovacího nástavce na verzi Mirage F.1C-200. Francouzské letectvo také používalo dvě průzkumné verze, Mirage F. 1CR a z Mirage F.1-200 přestavované Mirage F.1CT. Armée de l´Air dostalo celkem 246 kusů všech verzí Mirage F.1. Mirage F.1 se stala i úspěšným exportním artiklem. V Evropě ji zařadilo do výzbroje Španělsko a Řecko. V Jižní Americe se jediným uživatelem stal Ekvádor, zato v Africe a Asii byly Mirage F.1 zařazeny do výzbroje Gabonu, Jižní Afriky, Maroka, Libye, Iránu,Iráku, Jordánska, Kataru a Kuvajtu. Mirage F.1 se díky tomu zapojily do mnoha konfliktů po celém světě, od soubojů bez výstřelů řeckých stíhaček s tureckými protivníky, přes francouzské akce v Čadu, ekvádorské pohraniční konflikty s Peru, boje jihoafrických Mirage proti kubánským letounům z Angoly až po účast ve válce proti Iráku, kde létaly Mirage F.1 na obou stranách.  I v součastnosti má Mirage F.1 ve výzbroji několik států.
 
SH72292
Nomad Mk.I “RCAF, RAF and SAAF Attack Bomber” 1/72

Ve třicátých letech minulého století platila firma Northrop za špičku v konstrukci letadel. Hlavní podíl na tom měl famózní konstruktér John Knudsen "Jack" Northrop. Ten prošel několika firmami, pro které zkonstruoval nebo se podílel na konstrukci jejich nejslavnějších typů. Po založení vlastní firmy zkonstruoval řadu celokovových letounů nazvaných písmeny řecké abecedy. Podle požadavků U.S. Army Air Corps Northrop vyvinul bitevní letoun označovaný ve verzi s pevným podvozkem A-17 a ve verzi se zatahovacím podvozkem A-17A. První stroje A-17A byly dodány U.S. Army Air Corps počátkem roku 1937 a výroba tohoto modelu byla ukončena v září 1938.
Společnost Northrop, jako dceřiná společnost Douglas Aircraft Co., se dne 31.srpna 1937 stala výrobní divizí společnosti Douglas v El Segundo. Firma Douglas podařenou konstrukci označila DB-8 a začala ji nabízet k exportu. V roce 1939, po německém útoku na Polsko, vyslalo Francouzské letectvo nákupní komisi do USA za účelem zajištění dodávek letounů pro Francii. Byl dán souhlas, aby Francie mohla od USAAF zakoupit 93 přebytečných strojů A-17A. V době, kdy letouny byly přezbrojeny a vybaveny jinými motory, došlo ke kapitulaci Francie a tak tuto zakázku převzala Britská nákupní komise. Britové letouny A-17A pojmenovali Nomad Mk.I.  Britské královské letectvo letouny A-17A považovalo za zastaralé a tak je nikdy nezařadilo k bojovým jednotkám. Část letounů byla předán Jižní Africe a zařazena k výcvikovým jednotkám SAAF, třicet čtyři kusy byly poslány do Kanady. I zde sloužily v rámci the British Commonwealth Air Training Plan jako cvičné a vlekače terčů.
   Dva rámečky plastových dílů jsou doplněny vstřikovanou kabinou a odlitky unašeče vrtule a dlouhého výfuku s výměníkem tepla. Obtisky nabízí na výběr dva stroje RCAF v atraktivním černožlutém zbarvení (jeden stroj je možné postavit se dvěma variantami označení), dva stroje RAF v zeleno-hnědém zbarvením shora (první, testovaný u RAE  má spodní plochy v barvě Sky a druhý je má bílo-černé zbarvení spodních ploch) a dva stroje SAAF, jeden v klasickém zeleno-hnědém zbarvením a druhý se spodní žlutou barvou vytaženou do poloviny výšky trupu.
PŘIPRAVUJEME:
SH72289 Mirage F.1 CE 1/72
SH72193 Nakajima Ki-43-II Otsu
JARO 2016:
SH32049 Tempest Mk.V 1/32
SA35001 kanón 3,7 cm KPUV vz.37 (3,7 cm PAK 37(t)) 1/35
SA35002 75 mm horský kanon vz.15 (7,5 cm Gerbirgskanone M.15 / 7,5 cm  1/35
CMK SETY:
4336
Spitfire Mk.I - 1/48 Interior set
for Airfix kit

Sada obsahuje zcela nový kokpit pro model britského stíhacího letounu z období 2. sv. války. V odlitcích naleznete novou podlahu, přepážky, sedačku, knipl, bočnice a přístrojový panel. Sada obsahuje fotoleptané díly.
PŘÍSLUŠNOST: UK/ WW II
7332 
Folland Gnat F.1 – 1/72 Interior set
for Special Hobby kits

Detailní sada určená pro nový model firmy Special Hobby obsahuje odlévanou vanu kokpitu, knipl, bočnice a palubní desku a dva typy vystřelovacích sedaček včetně poutacích pásů: starší typ Folland-SAAB model II a typ Martin Baker Mk.GF4 pro letouny vyráběné v indické licenci. Sada obsahuje fotoleptané díly.
PŘÍSLUŠNOST: UK / moderní
7336
Harrier GR.3 – 1/72 Engine set
for Airfix kit

Detailní sada umožňující otevřít revizní otvor na hřbetě trupu a zabudovat do trupu odlitek motoru. Odlévané díly obsahují kromě motoru výstupní trysky a příslušné kryty.
PŘÍSLUŠNOST: UK/ poválečné
F48 297
Československý pilot (1938) nesoucí padák, 1/48

Detailní figurka československého meziválečného pilota. Pilot, oblečený v kombinéze, nese padák v ruce. Figurka má zvlášť odlévané paže, hlavu a padák. Figurku lze použít i jako slovenského pilota.  
PŘÍSLUŠNOST: Československo/meziválečné, WW II
Q72 251
Mirage F.1 – 1/72 Wheels set
for Special Hobby, Esci and Hasegawa kits

Detailní odlitá kola hlavního i příďového podvozku pro francouzský poválečný stíhací letoun. Primárně jsou určena pro nový model Special Hobby, lze je použít i na modely jiných výrobců. Kola vznikla 3D modelací.PŘÍSLUŠNOST: Francie/ Moderní
Q72 250
Mirage F.1 – 1/72 Cyrano IV
Radar with Uncovered Scanner Dish
for Special Hobby kits

Detailní odlitky radaru Cyrano IV (vzniklé 3D modelací)se sejmutým přetlakovým krytem jsou určeny pro nový model Mirage F.1 firmy Special Hobby. Ukazují tak detailní pohyblivou antenu umístěnou pod tímto krytem. Instalace odlitků je velmi jednoduchá, nové resinové díly se vlepí do přídě modelu místo dílů plastových.
PŘÍSLUŠNOST: Francie/ Moderní
Q72 252
Mirage F.1 – 1/72 Afterburner Unit and Engine Nozzle
for Special Hobby 

Detailní odlitky posledního stupně motoru, komory přídavného spalování a trysky pro nový model Mirage F.1 firmy Special Hobby. Set obsahuje leptané díly. Instalace odlitků je velmi jednoduchá, nové resinové díly přímo nahrazují plastové díly.
PŘÍSLUŠNOST: Francie/ Moderní
7331
Letov Š-328 – 1/72 Engine set
for Special Hobby kits

Detailní odlitky motoru Walter Pegas II-M2 pro nové modely firmy Special Hobby. Válce motoru jsou odlité samostatně. Všechny odlitky mají jemné povrchové detaily. Š.328 sloužily v předválečném československém letectvu, bojově je ze druhé světové války použilo Slovensko a Bulharsko, kořistní stroje používala Luftwaffe jako cvičné a vlečné.
PŘÍSLUŠNOST: Československo, Bulharsko, Německo / meziválečné, WW II
7334
Harrier GR.3 – 1/72 Interior set
for Airfix kit

Detailní sada obsahující novou vanu kokpitu, knipl, bočnice a přístrojové panely pro model Airfix. Sada obsahuje vystřelovací sedačku Martin Baker Mk.9 včetně poutacích pásů. Sada obsahuje fotoleptané díly.
PŘÍSLUŠNOST: UK / moderní
F35 287
US WW II Soldier v zimním kabátě a puškou M1 – Belgie 1944, 1/35

Sada obsahuje odlitek figury amerického vojáka z období 2. sv. války oblečeného do zimního kabátu. Voják má přes rameno pušku M1. Figura je odlita vcelku, oddělená je pouze hlava.
PŘÍSLUŠNOST: USA/ WW II
F48 298
Československý pilot (1938) s padákem na zádech, 1/48

Detailní figurka československého meziválečného pilota. Pilot je oblečený v kombinéze a nese padák na zádech. Figurka má zvlášť odlévané paže a hlavu. Figurku lze použít i jako slovenského pilota. 
PŘÍSLUŠNOST: Československo/ meziválečné, WW II
Q72 249
Mirage F.1 – 1/72 Cyrano IV Radar with Pressurized Casing
for Special Hobby kits

Detailní odlitky radaru Cyrano IV (vzniklé 3D modelací) s namontovaným přetlakovým krytem jsou určeny pro nový model Mirage F.1 firmy Special Hobby. Instalace odlitků je velmi jednoduchá, nové resinové díly se vlepí do přídě modelu místo dílů plastových.
PŘÍSLUŠNOST: Francie/ Moderní
Q72 253
Mirage F.1C/C-200  - 1/72 MB Mk.4 Seat (1pc)
for Special Hobby, Esci and Hasegawa kits

Detailní odlitky vystřelovací sedačky určené pro model Mirage F.1 firmy Special Hobby. Set obsahuje leptané poutací pásy a další drobné detailní díly.
PŘÍSLUŠNOST: Francie: poválečné
Q72 254
Mirage F.1CR/CT – 1/72 MB Mk.10 Seat

for Special Hobby and Hasegawa kits

Detailní odlitky vystřelovací sedačky určené pro modely průzkumných verzí Mirage F.1 firmy Special Hobby. Set obsahuje leptané poutací pásy a další drobné detailní díly.
PŘÍSLUŠNOST: Francie: poválečné
Share
Tweet
Forward
+1
Read Later

Komentáře