Newsletter duben 2016

*|MC:SUBJECT|*
Pro dubnový newsletter jsme připravili trojici modelů, z nichž dva se vážou k počátkům historie reaktivního letectví. Třetím modelem je reedice delší dobu vyprodaného modelu. Vzhledem k tomu, že jsme bleskově vyprodali první sérii modelu SH72294 Mirage F.1CG, připravili jsme reedici a model je znovu v nabídce.

PLASTIKOVÉ MODELY

SH48175
Heinkel He 178 V1 1/48


Heinkel He 178V-1 se řadí k průkopnickým letounům světa. Stal se prvním letounem na světě, který létal poháněn pouze proudovým motorem. Proudový motor Hanse von Ohaina dával tomuto malému letounu s kovovým trupem a dřevěnými křídly rychlost až 650 km/h. Zkoušky s pojížděním prototypu vybaveným motorem  HeS 3b započaly 24. srpna 1939 a 27. srpna letoun uskutečnil letoun svůj první let na letišti Marienehe. Letoun He 178 V1 celkově provedl 12 letů, pilotoval jej vždy kapitán Erich Warsitz, první pilot na světě, který pilotoval proudový letoun.  Model He 178V-1 patřil ke stálicím naší nabídky. Vzhledem k tomu, že v sérii Condor se doprodal, vracíme ho nyní do našeho portfolia v nové krabičce Special Hobby. Nezměněné výlisky a lepty jsou doplněny novým plnobarevným návodem.

 
SH72135
Reggiane Re 2003 „1. Prototipo“ 1/72


Italská Regia Aeronautica spoléhala na začátku druhé světové války na průzkumné stroje Breda Ba.37. Dvouplošné stroje ale nemohly obstát proti stíhacím strojům protivníka.  Proto Regia Aeronautica zadala v průběhu druhé světové války firmě Reggiane úkol vyvinout rychlý průzkumný letoun. Jako základ konstrukce byl použit relativně výkonný stíhací letoun Re.2000. První protyp Reggiane Re 2003 vycházel z tohoto typu. Výkony byly uspokojivé, byl objednán ještě druhý prototyp postavený na základě výkonnějšího Re. 2002 a objednána sériová výroba. Kapitulace Itálie vše zastavila.
Model obsahuje dva plastikové rámečky. Z PUR jsou odlité trupy Re 2003, díly interieru, motoru a dalších detailů. Dále v modelu najdete detailní lepty, vaku kabinu a obtisky pro testovaný 1. prototyp.


  
SH72334
Messerschmitt Me 163A 1/72


Messerschmitt Me 163A byl prvním sériově vyráběným letounem s raketovým pohonem na světě. Sériové letouny posloužily k testům a k výcviku pilotů na bojovou verzi Me 163B. 2. ŕíjna 1941 překonal Heini Dittmar v kabině Me 163A V-1 jako první člověk na svétě rychlost 1000 km/h (1003,67 km/h). Raketový Komet startoval z dvoukolého odhazovatelného vozíku a přistával na lyži pod trupem.
Model obsahuje rámeček s díly Me 163A, vstřikovanou kabinu, resinové díly interiéru a lepty. Obtisky nabízí tři stroje Me 163A.


Na poslední chvili jsme se rozhodli, že konečný kit bude obsahovat navíc příslušenství. Byli jsme tedy nuceni zvýšit náklady a finální cena se tudíž zvýšila o 1 euro. Děkujeme za pochopení.

 
PŘIPRAVUJEME
SH72333

S.O. 4050 Vautour IIN "Cyrano"
 
SH72183

Messerschmitt Me 163A with Sleuch Slepper
 
CMK KITS:
Firma Phillips & Powis Aircraft Ltd. se před druhou světovou válkou specializovala na turistická a cvičná letadla. Hlavním konstruktérem, technickým ředitelem a spolupodílníkem společnosti byl Frederick George Miles. Díky jeho autorství byla všechna vyrobená letadla označována jeho jménem. V roce 1943 byla firma přejmenována na Miles Aircraft Ltd. Pro RAF firma produkovala před válkou a během války hlavně cvičné stroje Magister, Master a Marinet. F. G. Miles měl ale vyšší cíle. Snažil se projektovat i bojové stroje a proniknout tak do hájenství velkých firem. Jeho návrhy byly ale dosti neortodoxní. V roce 1941 zahájil, společně s konstruktérem R. Bournonem, konstrukční práce n testovacím lehkém letounu s tandemovým křídlem, tlačným motorem na zádi trupu a kabinou pilota umístěnou v přídi trupu. Na tomto letounu chtěl ověřit letové vlastnosti budoucího palubního stíhacího letounu. Letoun tohoto konstrukčního řešení by dával pilotovi vynikající výhled vpřed, nutný pro start a zejména přistání na letadlové lodi. Další výhodou bylo, že takový letoun nepotřeboval mít sklopná křídla. To by mělo pozitivní vliv na jeho výkony a obslužnost. Stroj s označením M.35 a pojmenovaný Libellula zvedl k prvnímu letu 1. května 1942 sám konstruktér (hlavní testovací pilot formy Miles s letounem odmítl vzlétnout). Letounu se do vzduchu nechtělo a málem skončil havárií. Viníkem byla špatná pozice těžiště. Po úpravě vyvážení letoun létal dobře. Miles oslovil ministerstvo letecké výroby a admiralitu s návrhem námořní stíhačky, ale dostalo se mu odmítnutí a kritiky, že Libellula byla vyvinuta a postavena bez vědomí úřadů. Stejnou koncepci křídla Miles uplatnil u projektu dvoumotorového výškového vysokorychlostního bombardéru pro specifikace B11/41. Letové vlastnosti byly opět ověřovány na zmenšeném testovacím stroji M.39 se shodným jménem Libellula.

Celoresinový model tohoto zajímavého letadla obsahuje kromě resinových dílů i nohy podvozku odlité z bílého kovu, obtisky a vacuformové překryty kabin.
 
Detailní odlévaná pumovnice je určena k vylepšení nového modelu firmy Airfix. Kromě vlastní pumovnice sada nabízí závěsníky a dveře pumovnice.
PŘÍSLUŠNOST: UK/ WW II
Sada obsahuje novou sedačku pilota včetně detailně naznačených poutacích pásů a sklápěcí kruhové sedáky navigátora/bombometčíka upevněné na bocích kokpitu.
PŘÍSLUŠNOST: UK/ WW II
Sada tří detailních figurek obslužného personálu přepravníku raket A4/V2 Meillerwagen. Sada je vhodná pro model Special Armour.
PŘÍSLUŠNOST: Německo/ WW II
Sada detailních odlitků čtyř britských G.P. 250 lb Mk.IV. Každá bomba je odlitá ze tří kusů. Tyto bomby byly od vypuknutí druhé světové války až do konce roku 1942, kdy byla jejich výroba zastavena, nejčastěji používanou pumovou výzbrojí bombardérů RAF, od lehkých Blenheimů až po těžké Stirlingy.
PŘÍSLUŠNOST: UK/ WW II
Set nabízí velmi detailní odlévanou protiletadlovou výzbroj ponorky typu IX. Jak kanón ráže 37 mm, tak dvojice protiletadlových dvojčat ráže 20 mm mají hlavně vysoustružené z kovu. Ovládací kola a další tenké díly obsahuje planžeta leptů. Oba kanony je možné použít nejen na ponorky typu IX, ale i na typ VII či na paluby lodí či do diorámat.
Konverzní set umožňující stavbu ponorky typu IX ve starší konfiguraci výzbroje, kdy tyto ponorky dosahovaly největších úspěchů. Jak protilodní kanón ráže 105 mm, tak protiletadlový Flak Vierling ráže 20 mm mají hlavně vysoustružené z kovu. Ovládací kola a další tenké díly obsahuje planžeta leptů. Oba kanony je možné použít nejen na ponorky typu IX, ale i paluby lodí či do diorámat.
Konverzní sada obsahující pevný typ lyží používaných na první sérii Blenheimů Mk.I dodaných do Finska. Sada obsahuje i alternativní lyži ostruhy a křídelní světlomety typické pro finské stroje. Světlomety do křídla jsou odlity z čirého materiálu.
PŘÍSLUŠNOST: Finsko/ WW II
Share
Tweet
Forward
+1
Read Later

Komentáře