Newsletter Special Hobby - červenec 2016

*|MC:SUBJECT|*
Minulý měsíc rozhodně nemůžeme označit za klidný. Alespoň u nás ve Special Hobby tedy klidný rozhodně nebyl. Kromě Mirage F.1B 1/72 a F2A-1 Buffalo 1/32, které jsme začali distribuovat od začátku června, jsme v polovině měsíce začali distribuovat dlouho očekávaný Tempest Mk.V 1/32. Takže vypuklo peklo. Celá série modelu SH72291 Mirage F.1B je prakticky vyprodána a pokud budou stále chodit objednávky jako do teď, budeme muset připravit druhou sérii. Tempest mizí podobným tempem. Takže doporučujeme neváhat s doobjednávkami. Můžete je třeba připojit k objednávce na červencové novinky. Již, prosíme, ale neobjednávejte model SH72294 Mirage F.1CG, je definitivně vyprodán a v době přípravy tohoto newsletteru zbývá necelých sto kusů modelu SH72289 Mirage F.1CE/CH. Po doprodání bude tento model stažen z nabídky.

Než se dostaneme k červencovým novinkám, tak se ještě  jen v krátkosti zmíníme o připravovaných novinkách. V srpnu očekávejte Bücker Bü 181 1/48, limitovanou sérii nočního stíhacího Junkersu Ju 88C-4 1/48 a Jakovlev Jak-3 1/32 a limitovanou sérii Pfalz E.I 1/48.
 
Ale vraťme se k bližší budoucnosti, tedy k novinkám na červenec:
SPECIAL HOBBY PLASTIKOVÉ MODELY

Britský torpédový a bombardovací letoun Barracuda jsme již kdysi vyráběli. Tehdy to byl model typu short run. Nyní vám nabízíme něco zcela jiného a nového. Ze tří kovových forem lisujeme detailní díly pro nový model Barracudy ze šedého plastu, doplňuje je samozřejmě rámeček čirých dílů. Obtisky nabízí dva stroje, nasazené v Atlantiku., jeden ozdobený nose artem. Barracudu lze vyzbrojit pod trupem zavěšeným torpédem nebo 1600 lb bombou. Model obsahuje i křídelní závěsníky.
 
Barracuda, stroj hornoplošné koncepce s rozměrnými Youngmanovými  klapkami za křídlem, lomeným zatahovacím podvozkem byl schopen torpédových útoků, horizontálního i střemhlavého bombardování (do max. úhlu 70°) a dálkového průzkumu. Byl vybaven radarem ASV IIN.  Ač byla Barracuda stavěna primárně jako torpédový bombardér, útoků s torpédy bylo provedeno jen několik v norských vodách. Barracudy byly užívány hlavně jako střemhlavé bombardéry. Zúčastnily se vylodění v Itálii, několika útoků na Tirpitz (část s původně americkými bombami AP o váze 1600 liber) a do konce války v Evropě útočily z pozemních základen i letadlových lodí na německou námořní dopravu v norských vodách a vykonávaly protiponorkové akce.

Americký bombardér A-20 byl jedním z nejúspěšnějších typů druhé světové války. Druhým největším odběratelem po letectvu US Army se stalo letectvo Rudé armády. V Sovětském svazu v zimních podmínkách východní fronty se ukázalo, že v otevřeném střelišti střelci trpí nepřízní počasí. Také kulomet malé ráže se ukázal jako nedostačující. Proto se v opravárenských střediscích do sovětských A-20 montovaly sovětské věže UTK-1 a případně jiná výzbroj. Nová věž výrazně změnila siluetu A-20.

Přebal modelu sovětské varianty A-20 nabízíme s obtisky pro dva stroje. A-20B bílá 20 létal v americké kamufláži a opravami sovětskými barvami a s karikaturou Hitlera, A-20C žlutá 5 létal v britské kamufláži, také s opravami sovětskými barvami.
Na tento vyprodaný model stále chodí objednávky. Proto jsme připravili Boomerang v reedici. Podle odborníků na RAAF z Austrálie jsme doplnili PUR díly interieru, opravili obtisky, návod a kamufláže. Přepracovaný návod je plnobarevný.

Čtyři zajímavé obtiskové varianty, vstřikované čiré díly, čtyři rámečky ze šedého plastu, sada PUR dílů a planžeta leptů, to je reedice australské stíhačky a asi nejznámějšího australského letadla vůbec.

Pozn. Pro tento model nabízíme separátně prodávanou planžetu barevných leptů s kat. č. K48003
PŘIPRAVUJEME
100-SH48176
Pfalz E.I 1/48

- boxart se připravuje
100-SH32067
Yakovlev Yak-3 Normandie Niemen 1/32
Hi-Tech kit
100-SH48120
Bücker Bü 181 Bestmann 1/48
100-SH48177    
Junkers Ju 88C-4 Night Intruder 1/48
Detailní sada umožňující otevřít revizní otvor na hřbetě trupu a zabudovat do trupu odlitek motoru. Odlévané díly obsahují kromě motoru výstupní trysky a příslušné kryty.

PŘÍSLUŠNOST: UK/ moderní
Detailní sada obsahující novou vanu kokpitu, knipl a bočnice pro model Airfix. Sada obsahuje vystřelovací sedačku Martin Baker Mk.9 včetně poutacích pásů.

PŘÍSLUŠNOST: UK / moderní
Sada obsahuje odlitky tří figurek německých vojáků z období 2. sv. války. Jedna figura je odlita vcelku, zbylé dvě mají oddělené paže a hlavu.

PŘÍSLUŠNOST: Německo/ WW II 
Pro nový model firmy Tamiya jsme připravili figurku německého vojáka. Ten motorku tlačí. To byla obvyklá činnost zejména v jarním a podzimním období na východní frontě, kde nejen motocykly zapadaly do téměř bezedného bahna. Figurka, tvořící ideální doplněk pro diorámy, je odlévána s oddělenými pažemi a hlavou.

PŘÍSLUŠNOST: Německo/ WW II
Jedním z nejprodávanějších rezinových modelů CMK v měřítku 1/48 z poslední doby je M29 Weasel. Pro tento povedený model vznikly dvě figurky. První, figurka řidiče, je odlita vcelku se sedačkou a má oddělené ruce a hlavu.

PŘÍSLUŠNOST: USA/ WW II
Druhou figurkou pro M29 Weasel je střelec z kulometu Browning M2. Přestože M29 nebylo vozidlo první linie, některé M29 dostaly výzbroj kulometem M2 ráže 0,50 na otočné lafetě. Figura má oddělené paže a hlavu. Sadu doplňuje detailní odlitek kulometu Browning M2. Figurku lze použít i do jiných vozidel.

PŘÍSLUŠNOST: USA/ WW II
Figurky 129-F48 310 a 129-F48 311  jsou určeny pro tento model kat. čísla 129-8049.
Sada obsahuje odlitek dvou polovičních figurek. Jde o řidiče a střelce tanku Sherman. Obě figurky jsou odlité se samostatně odlitou hlavu. Části figur jsou určené do otevřených poklopů vozidla. Jsou sice určeny pro tank Sherman, ale je možné je použít do všech vozidel vzniklých na podvozku tanku Sherman.

PŘÍSLUŠNOST: USA/ WW II
Detailní odlitek figurky amerického velitele tanku Sherman z období 2. sv. války. Figura má samostatně odlité paže a hlavu a je určená do otevřeného poklopu vozidla.

PŘÍSLUŠNOST: USA/ WW II
Detailní resinové výfuky určené pro nový model Tempest od Special Hobby. Proti plastovým se nemusí lepit z poloviny a nabízí více detailů.

PŘÍSLUŠNOST: UK/ WW II
Sada obsahuje dvě přídavné nádrže, odlévané vcelku se závěsníky a stabilizačními křidélky, určené pod křídlo francouzského proudového letounu z poválečného období.

PŘÍSLUŠNOST: Francie/ moderní
Detailní odlévaná hlavní kola podvozku s oddělenými disky pro americký stíhací letoun z období 2. Sv. Války. Vzorek pneumatik je kosočtverečný.

PŘÍSLUŠNOST: USA/ WW II
Sada obsahuje dvě ploché 200 US galonové přídavné nádrže a jejich zámky. Přídavné nádrže byly podvěšovány pod křídla letounů P-47 na pro ně typické závěsníky typu B-10 (2 kusy) nebo pod trup na závěsník B-7 (1 kus). Fotograficky jsou doloženy I extrémní případy, kdy byly podvěšeny tři nádrže….

PŘÍSLUŠNOST: USA/ WW II

Komentáře