SH32052 Tempest Mk. V "Hi-tech" Newsletter

*|MC:SUBJECT|*

V průběhu leteckých bojů druhé světové války obě válčící strany musely reagovat na zavedení nových, výkonnějších typů letadel protivníka. Nasazení nové německé stíhačky Fw 190 v roce 1941 přineslo nejen spěšný vývoj nových verzí stíhačky Spitfire, ale i urychlené zavedení nových stíhaček Hawker Typhoon Mk.I do řadové služby. Zavedení Typhoonů bylo velmi komplikované a vzhledem k tomu, že se brzy ukázalo, že Typhoon má jako stíhačka určitá omezení, zahájil hlavní konstruktér firmy Hawker Sydney Camm vývoj zlepšené verze. Vzhledem k mnozství změn dostala tato nová stíhačka jméno Tempest. A stala se jednou z nejlepších stíhaček druhé světové války.

Komplikovaný vývoj Tempestu je srovnatelný s komplikovaným vývojem modelu této stíhačky v měřítku 1/32 v naší firmě. Díky tomu, že jsme chtěli vyrobit opravdu velmi kvalitní model, trvala příprava 3D modelace,  výroba forem a jejich odladění velmi dlouho. Ale Tempest je nyní hotov a výsledek je opravdu povedený. Jako první Vám nabízíme Hi-Tech provedení verze Tempest Mk.V. Model sám je velmi detailní, ale navíc obsahuje detailní resinové díly (sedačku, páku a pedály řízení, ovladač motoru, podlahu cockpitu, oba typy kol hlavního podvozku používané na Tempestu Mk.V a ostruhové kolo, hlavně kanonů pro obě varianty výzbroje  - dlouhé hlavně pro Srs.1 a krátké pro Srs. 2), lepty (přezky poutacích pásů, detailní díly interieru i exterieru), laserem vyřezávané poutací pásy HGW, krycí masky pro nástŕik kabiny a dalších čirých dílů a disků kol. Plastové díly jsou rozděleny do osmi rámečků ze šedého plastu a jednoho rámečku čirých dílů. Povrch velkých dílů je pokryt jemnými nýty. Stavbou modelu Vás provede detailní barevný návod formátu A4. Návod a tři obtiskové archy nabízí výběr z pěti kamufláží, od Tempestu Mk.V srs.1 R. Beamonta s invazními pruhy až po dva různé stroje Flt. Lt. Pierre Clostermanna z konce války. Obtisky obsahují také kompletní popisky pro Tempest, včetně popisek pro interier a přídavné nádrže.
 
Model Tempestu představuje to nejlepší v měřítku 1/32, co jsme doposud vyrobili a podle zájmu modelářů o informace z průběhu přípravy tohoto modelu věříme, že o něj bude opravdu velký zájem. Těšíme se na Vaše objednávky!


Dostupné od: 15.6.2016
DETAILNÍ ODLÉVANÉ VYBAVENÍ INTERIÉRU:
  • sedačka,
  • páka řízení,
  • ovládání motoru,
  • pedály kormidla,
  • opěrky pro nohy.
 


ZAMĚŘOVAČE
(oba typy používané v Tempestu)





HLAVNÍ KOLA PODVOZKU
(oba typy)
+ KOLEČKO OSTRUHY




MASKY NA KABINU A ČÍRÉ DÍLY





LEPTY PRO INTERIÉR A EXTERIÉR MODELU







LASEREM VYŘEZÁVANÉ LÁTKOVÉ PÁSY od HGW
BOKORYSY KAMUFLÁŽÍ
OBTISKY

Komentáře