Special Hobby Newsletter - prosinec 2016

Newsletter 12-2016 CZ blog
Rok 2016 je pro naši firmu prvním rokem, kdy používá jméno Special Hobby. A evidentně je to jméno nesoucí úspěch. I když se nám v tomto roce nepodařilo vše na 100 procent, jak bychom si přáli, byl tento rok pro naši firmu velmi úspěšný. Jistě na tom má velký podíl stale rostoucí kvalita našich vstřikovaných modelů i odlévaných setů zpracovávaných ve 3D. Na stále se zvyšujících prodejích se podílí i obchodní a marketingové oddělení, které budujeme. Za náš úspěch vděčíme práci všech našich zaměstnanců a také spolupráci s Vámi, distributory, obchodníky s modely a modeláři. Děkujeme Vám všem za úspěšnou spolupráci a těšíme se na její neméně úspěšné pokračování v příštím roce. Pro poslední měsíc roku 2016 jsme připravili tyto modely:
DŮLEŽITÉ INFO
 
Do nabídky se vrací delší dobu nedostupné modely:
 SH48093, SH72113, SH72116 .

Modely můžete znovu objednávat nebo potvrdit Vaše starší objednávky.

Modely SH72103, SH72057, SA72016, SH72082 a SH48067 byly doprodány a jsou staženy z naší nabídky.
SPECIAL HOBBY PLASTIKOVÉ MODELY
Mirage F.1 vděčí za svůj vznik soukromé iniciativě firmy Dassault. Armée de l Air objednalo stavbu dvou prototypů označených Mirage F.2 a F.3 s motory JTF10. Dassault ale postavil na své náklady ještě jeden prototyp s menšími rozměry a motorem Atar 9K. Tento prototyp, jenž vzlétl poprvé 23. prosince 1966 byl vybrán a sériové stroje byly zavedeny do výzbroje Armée de l´Air jako jednomístné stíhačky  Mirage F.1C a dvoumístné cvičné stíhačky Mirage F.1B. V průběhu služby byla část strojů Mirage F.1 modifikována montáží tankovacího nástavce na verzi Mirage F.1C-200. Francouzské letectvo také používalo dvě průzkumné verze, Mirage F. 1CR a z Mirage F.1-200 přestavované Mirage F.1CT. Armée de l´Air dostalo celkem 246 kusů všech verzí Mirage F.1. Mirage F.1 se stala i úspěšným exportním artiklem. V Evropě ji zařadilo do výzbroje Španělsko a Řecko. V Jižní Americe se jediným uživatelem stal Ekvádor, zato v Africe a Asii byly Mirage F.1 zařazeny do výzbroje Gabonu, Jižní Afriky, Maroka, Libye, Iránu,Iráku, Jordánska, Kataru a Kuvajtu. Mirage F.1 se díky tomu zapojily do mnoha konfliktů po celém světě, od soubojů bez výstřelů řeckých stíhaček s tureckými protivníky, přes francouzské akce v Čadu, ekvádorské pohraniční konflikty s Peru, boje jihoafrických Mirage proti kubánským letounům z Angoly až po účast ve válce proti Iráku, kde létaly Mirage F.1 na obou stranách.  I v součastnosti má Mirage F.1 ve výzbroji několik států. 

Verze Mirage F.1CR létala jen v rámci Armée de l Air a z výzbroje byla vyřazena jako poslední v červnu 2014. Tehdy je vyřadila poslední jednotka, která tuto verzi používala, Escadron de Reconnaissance 2/33 Savoie. Před tím Mirage F.1CR prošly nasazením v Čadu, Iráku, Afganistánu, Srbsku, Mali a Libyi.

Proti předchozím modelům má tento model o rámeček více. Přibyl rámeček s díly typickými pro verzi CR, včetně výmetnic klamných cílů Corail. Ty byly montovány v závěru služby Mirage F.1CR. Dále model obsahuje rámeček čirých dílů.
 
Obtisky vytištěné Cartografem nabízí tři francouzské stroje, každou v jiném typu kamufláže. Stroj s číslem 33-TA33-TA ve speciální kamufláži nese pod kabinou dva symboly sestřelených F-15. Jde o “sestřely” ze cvičení Red Flag. Pilotem byl tehdy nynější velitel Armée de l Air. 
Námořní stíhačka Seafire vznikla během druhé světové války v podstatě nouzovou navalizací Spitfiru Mk.V. Postupně byly s motory R&R Merlin vyráběny verze Mk.I až Mk.III (na ně pak navázaly dalśí verze s motory R&R Griffon označené Seafire Mk.15, 17, 45, 46 a 47 – Special Hobby má v nabídce Seafire Mk.15, kat. č. SH48116 a SH48125). Seafire Mk.III byl, na rozdíl od předchozích verzí, vybaven sklápěcím křídlem. Motor R&R Merlin serie 45 s nejvyšším výkonem v malých výškách mu dával výkony, které byly u hladiny moře vyšší než výkony moderního Spitfiru Mk.IX. Seafire Mk.III se stal nejlepší námořní stíhačkou britské konstrukce druhé světové války. Při provozu na letadlových lodích byl sice určitým handicapem křehčí podvozek, ale ve vzduchu to byl nebezpečný protivník. O tom se mohli přesvědčit i japonští piloti v závěru druhé světové války. 

Model SH48052 nabízí tři Seafiry operující na letadlových lodích v Pacifiku. Na jednom z nich létal Sub/Lt R.H. Reynolds, pilot s nejvyšším skore na Seafiru. Další stroj se zúčastnil úplně posledního boje britských námořních stíhačů ve druhé světové válce ráno 15.8.1945. Sub/Lt G.J. Murphy v tomto boji sestřelil dvě Zera. Obsahem krabičky je pět rámečků z šedého plastu, vstřikovaná kabina, lepty a samolepící folie.
Když před druhou světovou válkou Austrálie hledala vhodný typ letounu pro pokročilý výcvik a případné bitevní akce, našla jej v licenční verzi stroje NA-16, předchůdci slavného Texana. Austrálie zakoupila licenci. Australští konstruktéři stroj upravili a v nově postavené státní továrně se rozeběhla výroba nového stroje. Stroj vyráběný ve velkých sériích dostal bojové jméno Wirraway. Bojově se používal k bitevním akcím, bodovému bombardování, hlídkování, dokonce v několika akcích byl použit jako stíhačka. Samozřejmě sloužil jako cvičný nejen během druhé světové války, ale i po ní. Stroje z prvních sérií se dostaly v závěru roku 1941 do bojových oblastí, díky překvapivému útoku Japonska na USA jeho spojence. Wirrawaye se zúčastnily prvních bojů v Rabaulu, Malajsku i jinde.

Tento model nabízí střední produkční variantu CA-9. Tři rámečky šedého plastu jsou doplněny stříkanou kabinou, detailními PUR díly a lepty. Obtisky nabízí výběr ze tří strojů. Jeden z nich je ozdoben nose artem.
PŘIPRAVUJEME
100-SH48177
Junkers Ju 88C-4 "Night Intruder"

100-SH7232
L-13 Blanik

100-SH72198
Nakajima Ki-115 Tsurugi

100-SH72199
Nakajima Ki-115 "Battle of Tokio 1946"
Chtěli bychom Vás také upozornit na probíhající výprodej CMK setů na našem e-shopu!

VÝPRODEJ CMK
Jednou z nejrozšířenějších britských protiponorkových bomb byla válcová puma s označením AS 250 lb Mk.VIII. Dva detailní odlitky bomb se samostatně odlévanými závěsnými oky nabízí náš set. Bomby je možné podvěsit pod velké množství nejen britských typů letadel určených k protiponorkovému hlídkování. 

PŘÍSLUŠNOST: UK / WW II
Detailní odlitky dvou kusů protiponorkových bomb 500lb Mk.IV. Křidélka, prstence a závěsná oka bomb jsou odlévány samostatně. Bomby je možné podvěsit pod velké množství nejen britských typů letadel určených k protiponorkovému hlídkování. 

PŘÍSLUŠNOST: UK / WW II
Detailní odlitky dvou kusů protiponorkových bomb 600lb Mk.I. Křidélka, prstence a závěsná oka bomb jsou odlévány samostatně. Bomby je možné podvěsit pod velké množství nejen britských typů letadel určených k protiponorkovému hlídkování. 

PŘÍSLUŠNOST: UK / WW II
Sada obsahuje zcela nový interiér pro model prvního sériového provedení německého raketového stíhacího letounu z období 2. sv. války. Sada je určena pro model serie Condor a první serii téhož modelu přebaleného v serii Special Hobby. Nová je vana kokpitu, sedačka, knipl i přístrojová deska. Sada obsahuje fotoleptané díly.

PŘÍSLUŠNOST: Německo/ WW II
Sada obsahuje oddělené ovládací plochy pro model německého raketového stíhacího letounu z období 2. sv. 
války (vztlakové klapty, křidélka, směrové kormidlo). Sada je určena pro model serie Condor a serii téhož modelu přebaleného v serii Special Hobby.

PŘÍSLUŠNOST: Německo/ WW II
Detailní odlitky dvou leteckých, drátem naváděných, protilodních raket francouzské výroby. Rakety byly používány jako výzbroj nejen francouzských letadel a vrtulníků. Uživatelů bylo mnoho (Francie, Velká Británie, Španělsko, Argentina, Řecko, Turecko, Irák a další), stejně jako letounů, pod které byly podvěšovány (Breguet Alizé, Lockheed P-2 Neptune, Breguet Atlantique, Westland Wasp, Aérospatiale Alouette III, Hawker-Siddeley Nimrod, Westland Wessex a jiné). Rakety proslavilo použití ve válce o Falklandy, kdy z vrtulníků Westland Wessex byly odpáleny rakety AS 12, které zasáhly argentinskou ponorku ARA Santa Fe, což vedlo k jejímu potopení

PŘÍSLUŠNOST: Francie, UK/moderní
Detailní odlitky čtyř kusů raketnic Matra F2. Raketnice se šesti raketami ráže 68 mm se staly výzbrojí mnoha francouzských a britských letadel a vrtulníků, např. Mirage F.III, Jaguar a dalších.

PŘÍSLUŠNOST: Francie, UK/moderní
Detailní odlitek pilotní sedačky pro model stíhačky Hurricane firmy Airfix.

PŘÍSLUŠNOST: UK/ WW II






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Special Hobby s.r.o. · Mezilesí 718 · Prague 19300 · Czech Republic

Email Marketing Powered by MailChimp

Komentáře