Special Hobby Newsletter - Leden 2017

Newsletter 01/2017 CZ blog
Rádi bychom všem našim obchodním partnerům a zákazníkům popřáli klidné vánoční svátky a mnoho zdraví a štěstí v osobním i obchodním životě v roce 2017. Je nám ctí pro Vás vyrábět nejen modely, ale i resinové sety a další doplňky.

Už nyní zveme všechny naše zákazníky a modeláře zajímající se o naši produkci na SPIELWARENMESSE 2017 v Norimberku. Rádi Vás osobně uvítáme na stánku Special Hobby, číslo E-52 v hale 7.
 
Pro měsíc leden jsme připravili tyto modely:
 ! DŮLEŽITÉ INFO !
 
Upozorňujeme všechny zákazníky, že v únoru se do naší nabídky vrátí všechny modely P-36/H-75 Hawk/Mohawk v měřítku 1/32, takže je bude možné objednávat. Jde o modely kat. čísel A045, SH32003, SH32016, SH32023, SH32038

ZDE si, prosíme, stáhněte soubor s přehledem modelů, které byly doprodány a jsou staženy z naší nabídky.
SPECIAL HOBBY PLASTIKOVÉ MODELY
Německá Luftwaffe před druhou světovou válkou zavedla do výzbroje dvě kategorie stíhacích letadel. Vedle jednomotorových stíhaček tehdy představovaných stroji Messerschmitt Bf 109 verzí B až E to byly stroje kategorie nazvané Zerstörer. Tak pojmenovala Luftwaffe dvoumotorové, silně vyzbrojené těžké stíhačky. Před válkou byly hlavním typem této kategorie stroje Messerschmitt Bf 110. V průběhu roku 1940 se ukázalo, že na některé úkoly Bf 110 nestačí. Luftwaffe v té době používala jako rychlý bombardér (schnellbomber) Junkers Ju 88A. Vysoké výkony tohoto bombardéru přímo vybízely k přestavbě na těžký stíhač. Toho si byli konstruktéři firmy Junkers vědomi a již v roce 1938 otestovali odlehčený prototyp Ju 88V-7 s výzbrojí kanonu ráže 20 mm a tří kulometů ráže 7,9 mm v tehdy ještě prosklené přídi. Další dva testované stíhací stroje Ju 88V-15 a V-19 měly již plechovou oblou příď, zalétány byly v roce 1940. Po úspěšných testech se rozeběhla sériová výroba, respektive spíše přestavba dvaceti strojů Ju 88A-1 na stíhací Ju 88C-2. Tato verze měla křídlo s menším rozpětím a byla vyzbrojena kanonem a třemi kulomety. Stejnou výzbroj měla i následující stíhací verze, označená Ju 88C-4. Byla stavěna na základě verze Ju 88A-5. Díky tomu kombinovala křídlo s větším rozpětím se starším typem motorů Jumo 211F nebo G. Stroje používaly různé varianty překrytu kabiny, některé měly zesílenou výzbroj dvěma kanony v trupové gondole. Vzniklo 120 kusů Ju 88C-4. První Ju 88C-2 a C-4 byly zařazeny k nově vzniklým noční stíhacím jednotkám NJG-1 a NJG-2. Byly používány hlavně jako noční intrudery nad Britskými ostrovy a ve Středomoří. Stroje se v těžkých podmínkách nočního stíhání osvědčily. Svědčí o tom dosažená vítězství, získaná většinou za podmínek létání nad nepřátelským územím, kdy se piloti a další členové osádek Ju 88 orientovali pouze zrakem. Radary nesly až noční stíhací verze Ju 88C-6, které také starší verze nahradily.

Právě verzi Ju 88C-4 jsme si vybrali pro úpravu nové stavebnice firmy ICM. Výlisky ICM Ju 88A-5 jsme doplnili novým rámečkem přídě a výzbroje lisovaným ze šedého plastu, novými čirými díly detailními PUR díly, lepty a velkým obtiskovým archem pro tři atraktivní stroje. Obtisky, vytištěné firmou Cartograf a plnobarevný návod nabízí dva celočerné stroje a jeden stroj kamuflovaný. Model byl připraven v limitované serii.
Japonské císařství ve druhé světové válce, po prohrané bitvě u Midway, přišlo o strategickou iniciativu a muselo přejít do obrany. Vzhledem k převaze spojeneckých sil přišla část důstojnického sboru s myšlenkou sebevražedných útoků letadel. Nejprve byly nasazovány klasické typy, ale vzhledem k jednorázovému užití se to ukázalo jako neekonomické. Proto byl zahájen vývoj jednoúčelových typů. Jedním z těchto strojů byl Ki-115 Tsurugi. Japonské armádní letectvo vypsalo v lednu 1945 specifikace na zkonstruování speciálního sebevražedného letounu. Specifikace byly předány firmě Nakajima. 

Hlavní konstruktér Ing. K. Aoki se svým týmem navrhli letoun Ki-115 stavěný z nedeficitních materiálů. V návrhu se počítalo s použitím různých motorů, ale všechny postavené stroje měly zamontovány motor Ha-115. Ki-115 měly nosit pod trupem jednu polozapuštěnou pumu. Při vzletu k bojové misi se počítalo s odhozením podvozku pro zvýšení rychlosti. Již v březnu 1945 začaly testy prvního prototypu. Během nich se objevily problémy s výhledem z kokpitu při pojíždění, s neodpruženým podvozkem a hlavně se vzletem. To vedlo k množství úprav, tou nejmarkantnější bylo přidání pevných vztlakových klapek na odtokovou hranu křídla. Do konce války se podařilo vyrobit celkem 104 kusů Ki-115. Ty se ale nedostaly k bojovému nasazení. Proto typ nemá přidělené kódové jméno, spojenci o jeho existenci neměli tušení. Plánované verze, pro japonské námořní letectvo pojmenovaná Tóka, ani Ki-115 Otsu s celodřevěným křídlem o větším rozpětí již nebyly postaveny.   

Model obsahuje jeden rámeček výlisků, vstřikovanou kabinu a detailní PUR díly. Obtisky nabízí tři podoby sériových strojů letectva japonské armády.
Stejný model jako předchozí SH72198 je nabízen také v „What if“ zbarvení. 

Model obsahuje stejný rámeček výlisků, vstřikovanou kabinu a detailní PUR díly. Obtisky nabízí jeden japonský a dva kořistní stroje. Jeden americký a jeden britský.
PŘIPRAVUJEME

100-SH72342
L-13 Blanik

100-SH32068
IAR 81C

- boxart se připravuje

100-SH48188
AJ-37 Viggen "Show must go on"

- boxart se připravuje

 
Chtěli bychom Vás také upozornit na probíhající výprodej CMK setů na našem e-shopu!

VÝPRODEJ CMK
Sada umožňuje otevřít zbraňovou šachtu s kulomety v pravé polovině křídla. Vedle zbraňové šachty v sadě naleznete samostatně odlité kulomety, přepážky a příslušné kryty.

PŘÍSLUŠNOST: UK / WW II
Detailní odlitek největší nádrže, která byla používána na stíhačkách Mirage F.1. Tuto nádrž nosily zejména verze F.1CR a CT.

PŘÍSLUŠNOST: Francie, současnost
Sada umožňuje vychýlit všechny ovládací plochy (křidélka, vztlakové klapky, výškové i směrové kormidlo). Všechny ovládací plochy jsou detailné odlity s realistickým naznačením potahu a závěsů. Nové jsou také pevné části vodorovných ocasních ploch.

PŘÍSLUŠNOST: UK / současnost
Detailní sada obsahuje odlitek turbomotoru Garrett TPE331-12B včetně všech detailů  a díly motorového prostoru jako jsou požární přepážka, lože, příslušenství motoru a příslušný kryt.

PŘÍSLUŠNOST: UK / současnost
Detailní set pilotního prostoru je tvořen základním odlitkem podlahy s bočnicemi a dalšími odlitky sedaček, bočnic, kniplů, palubních desek a dalších detailů. K odlévaným palubním deskám je přiložena fólie s budíky přistrojů.

PŘÍSLUŠNOST: UK / současnost
Set detailů k vylepšení exteriéru modelu nabízí detailní otevřený zavazadlový prostor v trupu včetně příslušného krytu, nový brzdící štít, nové kryty podvozku a nové antény.

PŘÍSLUŠNOST: UK / současnost
Sada obsahuje 12ks hlav pilotů bez pokrývky hlavy. Každá hlava má jiné rysy, žádná se v sadě neopakuje dvakrát. Hlavy lze použít pro figury pilotů z jakéhokoliv období.

PŘÍSLUŠNOST: univerzální
Sada obsahuje 8ks hlav vojenských pilotů v helmách. Každá hlava má jiné rysy a jinou helmu, žádná se v sadě neopakuje dvakrát. 

PŘÍSLUŠNOST: univerzální / univerzální
Detailní figurka amerického mariňáka nesoucího plamenomet M2A1 z období bojů na Iwojimě v roce 1945. Figuru sestavíte ze 13 dílů. Samostatně jsou odlité paže a hlava. Tělo je odlité najednou s nádržemi plamenometu. Vlastní plamenomet je velice detailní a skládá se z  9 dílů.

PŘÍSLUŠNOST: USA / WW II






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Special Hobby s.r.o. · Mezilesí 718 · Prague 19300 · Czech Republic

Email Marketing Powered by MailChimp

Komentáře