Special Hobby na Kit Sallonu Nymburk 2018





















   Special Hobby nabídne v premieře na Kit Saloonu Nymburk 2018 dva nové plastikové modely. Jeden z nich má přitom výraznou českou stopu, která sahá z Čech až do kosmu.
   Model SH72297 FH-1 Phantom 'Demonstration Teams and Trainers' 1/72 nabídne mimo dalších tří kamufláží stroj amerického kontraadmirála Apollo Soucka.  A. Soucek byl českého původu. Patřil k velkým postavám  amerického letectví, byl držitelem několika světových rekordů. Po jeho smrti prosadil jeho bratr Zeus, pracující na kosmickém programu  v NASA, že na jeho počest bude program dobití měsíce pojmenován Apollo.  Kromě souckova letounu v modelu najdete kamufláže a obtisky pro další dva modré stroje a jeden bíločervený civilní stroj. Obtisky vytiskl italský Cartograf. Model  obsahuje tři rámečky dílů, čiré díly a lepty.
  Druhým modelem, který bude mít na Kit Saloonu Nymburk 2018 premieru bude SH32073 I.A.R. 81 BoPi  1/32 'Dive Bomber'. Jde o střemhlavý bombardér rumunského letectva vybavený výklopným závěsem pro pumu pod trupem alá Stuka. I tento model nabídne čtyři kamufláže. Vzhledem k měřítku rámečků v modelu najdete sedm a k tomu rámeček čirých dílů, PUR díly a lepty. Obtisky opět vytiskl Cartograf ve vynikající kvalitě.
   Zatím není jisté, zda Vám budeme moci nabídnout i nové modelůy Azur/Frrom Renard R-31 a CASA C-212 "France". S největší pravděpodobností ale ano.
   V řadě CMK nabídneme sety na P-51D Mustang 1/32, kola na Vampire, A-4 Skyhawk 1/72. Ve stejném měřítku to bude i sada figurek mechaniků a pilota RAF z afrického bojiště.  Dva stojící  mechaniky  doplňuje figurka sedícího pilota určená zejména pro model Special Hobby P-40 Warhawk/Kittyhawk. Pilotovi sedí za krkem opička. Pro stejný model ve verzi P-40N je určena i sada odkrytovaného motoru.
Na Kit Sallonu oceníme cenami Special Hobby nejlepší model v měřítku 1/32 a nejlepší model z produkce SH/CMK bez určení měřítka.  a vyhlašujeme soutěž o nejlepší model P-40 Warhawk/Kittyhawk v měřítku 1/72.
A.R.

Komentáře