Nečekaná vzácná návštěva

   Před několika dny jsme měli ve firmě nečekanou, ale o to milejší návštěvu. V doprovodu zástupce velké letecké firmy AERO Vodochody a.s. nás navštívil brigádní generál JORGE ROBERTO RUIZ SEROVIC, náměstek ministra obrany Guatemaly. Pan brigádní generál, bývalý velitel guatemalského letectva, má k modelům a modelařině kladný vztah, sám aktivně modelaří a navíc se ukázalo, že je to velmi sympatický člověk. Zajímal se o naši produkci, zejména o modely letadel v barvách států Jižní Ameriky. Nejvíce však ho zajímá model letadla FMA IA-58 Pucará, protože konstruktéři letounu Pucará byli jeho učitelé na Vysoké škole technické v Argentině a sám tento překrásný letoun velmi dobře zná!  Moc se mu u nás líbilo, a proto u nás strávil delší dobu, než jeho časový plán původně umožňoval.  Se zájmem si prohlížel sklady s modely, přípravu výroby modelů a samotný proces lisování našich plastikových modelů.
   Zajímali jsme se, jak se o nás pan generál dozvěděl a on nám sdělil, k našemu velkému překvapení, že jsme jediná česká modelářská firma, kterou zná. Dokonce pro něj bylo překvapením, že v České republice je modelářských firem více. No zdá se, že alespoň v Guatemale jsme známější než Eduard. :-)

   Jsme rádi, že se s námi můžete podělit o některé fotky - momentky z návštěvy pana brigádního generála Guatemaly.


Brigádní generál Jorge Roberto Ruiz Serovic s ředitelem společnosti Special Hobby panem Jiřím Šilhánkem (uprostřed).

Brigádní generál s panem Jiřím Šilhánkem při vzájemné výměně pokrývky hlav. Pan Šilhánek si vyzkoušel generálskou lodičku náměstka ministra obrany Guatemaly a on na oplátku otestoval německou válečnou letní kuklu z období druhé světové války ze sbírek pana ředitele J. Šilhánka. Jak sami vidíte, vypadáme s nimi báječně :) (ve vší skromnosti).


Pan brigádní generál v našem grafickém studiu s našimi spolupracovníky.

Jako každému nadšenci - modeláři, se i panu brigádnímu generálovi v našem skladu modelů líbilo nejvíce ...!!!



Komentáře