Jak vznikají figurky 1/72? Fotoseriál od mástraře

  Celkem pravidelně vydáváme odlévané figurky v měřítku 1/72. Vždy jde o detailní figurky založené na masteru vzniklém dle dobových fotografií. Jak master takové figurky vzniká si můžete prohlédnout na fotografiích našeho mástraře Míly Antfeista. Zpracoval pro nás fotoseriál vznuku jedné figurky.
   Na začátku jsou nápad a dobové fotografie. Základem vlastní figurky je kovová kostřička, na kterou se tmelem navlékne "svalstvo". Pokud je mástrař spokojen, oblékne trup do oblečení, doplní detaily rukou a nohou. Hlava je modelována zvlášť. Vůbec není jednoduché jí dát výraz, ale Míla dokáže i to, že figurky 1/72 se skutečně podobají i v obličeji svým vzorům.
kovová kostra se zapustí předem do nálitku
tělo postupně roste
na začátku je hlava jen kapka tmelu
Po spojení těla a hlavy je figurka hotova

Zdá se to jednoduché, ale vytvořit figurku je velmi náročné. Ale díky Mílovi si v červenci budete moci koupit figurky F72380 Finnish WWII Fighter Pilot and Mechanic 1/72. Kromě pilota, jehož vznik jste mohli sledovat step-by-step, v sadě bude i šikovný mechanik vybavený bedničkou s nářadím. Finální mastery obou Finů si můžete na detailních fotografiích  O. Hájka.









Komentáře