Ohlédnutí za Vaškem - Čáslav 2023

Pořád sem něco píšu a konečně napsal něco také někdo jiný. Ten jiný je Milan Pospíšil, jeden z čáslavských Medvědů, organizátorů již tradiční akce Vašek. Naši firma také tradičně Vaška sponzoruje.

A. R.


 Takže Milan Pospíšil a jeho ohlédnutí a spousta fotek......


Jak ten čas letí.

Před devíti lety nás Vašek Neumann opustil a zanechal za sebou nejen rodinu, ale i modelářskou práci, kterou tak moc miloval. Byl skvělým modelářem, reprezentantem a kamarádem.  

S Jardou Černým a Vaškem Peškem jsme měli před pěti lety nápad. Kde jinde než u piva. Začali jsme jej ihned realizovat. Uděláme v Čáslavi soutěž. 

Medvědárium, v Domě dětí a mládeže, pro všechny modeláře.

 Najednou tu byl název, který se rychle vžil. Paní ředitelka Bc.Iva Hýblová souhlasila a spolu s ní je na světě významná, dlouholetá podpora a tradice. Prostě řečeno, holka zapadla do party a už tu káru s námi táhne dál. 

Po dohodě s rodinami vznikl

Vašek 

Před několika dny jsme zúročili takřka roční přípravu konáním letošního, třetího ročníku celostátní modelářské soutěže Vašek 2023.

Všemu předcházela výroba specifických cen v podobě zlatých Medvědů a zlatého Vaška. Což vyžadovalo preciznost a obrovské nasazení výtvarníků. No co. 

Povedly se. Jsme kluci šikovní.

Od pátku, kdy se do místa konání, Domu dětí a mládeže Čáslav, sjela většina Medvědů, se nikdo nezastavil. 

Medvěd co Medvěd. Inženýr, vysokoškolský profesor, ředitel, lékař,  i my, bez titulů, si každý zodpovídal za svoji sekci. Jen on věděl všechno. Stoly a stoly, ubrusy, catering, dekorace, IT služby a další. 

Pracovní oblečení bylo v noci na ždímání. 

Ti z vás, kteří soutěže pořádáte, víte o čem mluvím. 

Samozřejmě. Veškerý cvrkot se neobejde bez vás, modelářů. Netrpělivě jsme čekali, kolik z vás do Gripen City přijede. Na přihlašovací stránce naskočilo sobotního rána číslo 370 modelů. 

Přijeli i autíčkáři. Fantastická parta nadšenců do závodních autíček a naleštěných čtyřkolových miláčků ( patřičně zmenšených) pořádající celorepublikový GT Cup. Medvědi si zařadili v Gripen City uspořádání jednoho závodu. Modely dostaly ceny nejen od GT Cupu, ale také od nás. Byly netradiční a specifické. Co navíc? 

Nejlepším modelem celé soutěže Best Of Vašek 2023 byla nádherná formule 1 od            Jana (Hanze) Merhauta.


Vynikající PR práce.

Takovou horu plastu přivezlo na Vaška 2023 z celé republiky 103 modelářů. 

Paráda je, když máte zajištěnou dokonalou elektronickou registraci s veškerou dokumentací.Děkujeme ing. Kunovi, který si na pomoc přivezl manželku.


Letos došlo díky ředitelce DDM k navýšení počtu výstavních stolů.Nikdo nemohl potom říkat, nám se to tam nevejde. Přidejte stoly. Víc místa už nemáme. Sál není nafukovací.

Další organizační změny byly ve prospěch vás, modelářů. Výrazně bylo navýšeno množství uvařeného “Neumannova guláše” z divočáka, na který padlo  15 kg masa. Večer, po úklidu jsme rohlíky pěkně vylízali zbytek šťávičky. Vynikající, že se ani hrnec mýt snad nemusel. 

Změn doznal i přímý catering rozmanitější nabídkou včetně Medvědího kávového menu.


Nesmím a nemohu si dovolit nejmenovat a poděkovat za výraznou podporu společnostem a firmám, bez nich by náš Vašek nemohl vůbec být. 


Mám jedno přání, Při tisku toho příspěvku, pokud jej přijmete. Nevynechte následující seznam:

Eduard, Special Hobby, Pekařství Hankovec Kolín, Dům dětí a mládeže Čáslav, Friterm Čáslav, Firma 49, Kovozávody Prostějov, Artur model Centrum, Draco, Sabre Kits, Airbrush centrum


Jsem spokojen a zároveń nadšen. Ostatní Medvědi mi přizvukují.

Všem moc děkujeme a podpory od vás si moc vážíme.


Podle reakcí na komunikačních webech se modelářům Medvědí soutěž 

Vašek 2023 ( spojená s Memoriálem ing. Jiřího Šablatury) líbila. A líbily se i ceny.

Medvědi si brumlají. Díky, ještě jednou a za rok přijeďte opět na Vaška.

Berte to tak, že u Medvědů rok od roku chceme mít soutěž na stále vyšší úrovni. To je náš závazek.


Brum, brum.                                                


Milan Pospíšil 






































































































































































Komentáře